Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 14:16

Tανκς και… στάθμευση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εικόνα των ημερών αυτή του δημάρχου στο Βίλνιους της Λιθουανίας, που πήρε το τάνκς και… καβάλησε πολυτελή Μερσεντές η οποία ήταν παρκαρισμένη σε ποδηλατόδρομο. Σχετικό βίντεο μάλιστα με τον διαμαρτυρόμενο ιδιοκτήτη "παίζει" διαρκώς στην τηλεόραση της Λιθουανίας. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως αν το σκηνικό ήταν στημένο ή επρόκειτο για πραγματικό περιστατικό. Το βέβαιο είναι πως ο τελικός στόχος ήταν να… τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που δεν σέβονται τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ασφαλώς και δεν… υποδεικνύουμε στο Δήμο Καλαμάτας να εφαρμόσει τη μέθοδο αυτή - όσο κι αν ορισμένοι μπορεί να… εκστασιάζονται με την εικόνα των τανκς στους δρόμους. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι στους δρόμους της πόλης επικρατεί πλήρης ασυδοσία, χωρίς να υπάρχει ένα σχέδιο στοιχειώδους αστυνόμευσης.
Δεν χρειάζεται κανένας ιδιαίτερη δυσκολία για να διαπιστώσει ότι ο ποδηλατόδρομος διακόπτεται κατά διαστήματα είτε γιατί κάποιος έχει καβαλήσει στη διάβαση του δρόμου, είτε γιατί έχει παρκάρει πάνω σ' αυτόν και… πίνει καφέ. Οι ζημιές σε σημεία της διαδρομής είναι απολύτως χαρακτηριστικές.
Μια βόλτα περί το κέντρο δείχνει ακόμη και κατάργηση των πεζοδρομίων από εποχούμενους, οι οποίοι θεωρούν αυτονόητο πως πρέπει να παρκάρουν όσο γίνεται κοντύτερα στον προορισμό τους, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.
Το διπλοπαρκάρισμα σε ορισμένα σημεία γίνεται και… τριπλοπαρκάρισμα, ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει… ελεγχόμενη στάθμευση: Ο από μέσα πληρώνει κι ο απέξω… βολεύεται στο τσάμπα.
Σε άλλους δρόμους μετά βίας χωράει πλέον ένα αυτοκίνητο, καθώς οι οδηγοί παρά τις απαγορεύσεις παρκάρουν και από τις δύο πλευρές, αλλά κανένας αρμόδιος δεν βλέπει τίποτε.
Μακρύς ο κατάλογος, πλην όμως... στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Ηλίας Μπιτσάνης
ilias.bitsanis@eleftheriaonline.gr


NEWSLETTER