Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 20:55

Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε

Γράφτηκε από τον
Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε

Το να αρχίζεις να ουρλιάζεις για τις ευθύνες του ενός και του άλλου παράγοντα είναι το πιο απλό, εύκολο και αποδοτικό πράγμα στον κόσμο.

Δεν έχουν ευθύνες οι πολιτικοί παράγοντες; Εχουν μεγάλες, διαχρονικά και συνολικά. Εχουν την ευθύνη του σχεδιασμού των πόλεων και της συντήρησης των υποδομών. Αλήθεια όμως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των υπουργείων Υποδομών και Εσωτερικών πόσα χρήματα δόθηκαν πέρσι και φέτος για καθαρισμό ρεμάτων και λοιπών υποδομών στη Μεσσηνία; Να θυμίσουμε ότι πλημμύρισε όλος ο νομός με καταστροφές σχεδόν παντού. Ετσι, γιατί ορισμένοι παριστάνουν τους ανεύθυνους.

Ευθύνεται η δημοτική αρχή Καλαμάτας; Προφανώς, γιατί δεν είναι χθεσινή στη διακυβέρνηση της πόλης και επιπρόσθετα πλημμύρισαν γειτονιές που είχαν πλημμυρίσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία. Η απόδοση ευθυνών είναι σωστό όμως να γίνεται με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Στο σωστό χρόνο, με δομημένα επιχειρήματα και δίκαιο τρόπο.

 

Το μικροκομματικό παιχνίδι που προσπαθούν ορισμένοι να στήσουν, είναι αποκρουστικό και τελικά επιζήμιο. Με κραυγές και λαϊκισμούς κάθε είδους δεν δομούνται βιώσιμες πολιτικά λύσεις. Το να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς για μικροπολιτικούς ή ακόμα και προσωπικούς λόγους τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία παράγει τερατώδη πολιτικά αποτελέσματα. Δεν είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού, αλλά κοινής λογικής. Αυτή που χρειαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δυστυχώς κυριαρχεί η τύφλωση του εύκολου αφορισμού των μαγικών λύσεων. Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε και αυτό είναι το χειρότερο όλων.


NEWSLETTER