Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 18:13

Δύσκολη πρόσβαση των ΑμεΑ στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από τον

Οσο εντυπωσιακή κι αν δείχνει η κύρια είσοδος του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι δεν είναι φτιαγμένη για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Προφανώς θα υπάρχει, από κάποια πλαϊνή είσοδο η δυνατότητα πρόσβασης και των εν λόγω ατόμων στο εσωτερικό του κτηρίου…

Ωστόσο -μιας και μιλάμε για εκ βάθρων ανακατασκευή- είναι κρίμα το γεγονός ότι παρ' όλο που δινόταν η δυνατότητα για εξ αρχής κατασκευή ράμπας ή αναβατόριου στην κύρια είσοδο, αυτή η επιλογή δεν φαίνεται να αποτέλεσε προτεραιότητα…

Η απάντηση του Δήμου Καλαμάτας 

«Αναφορικά με το σχόλιο του Βασίλη Μπακόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία» τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, με τίτλο «Κακή εντύπωση», σας επισημαίνουμε τα εξής:

Υπάρχει μελέτη και πρόνοια στο νέο Δημαρχείο για τα άτομα με αναπηρία, σε σημείο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κτήριο απολύτως φιλόξενο γι’ αυτά. Η έλευση και η αποχώρηση, όμως, του προσωπικού και των επισκεπτών είναι μελετημένο να γίνεται από τη νότια πλευρά του συγκροτήματος, όπου βρίσκεται και η κύρια είσοδος, με κατασκευασμένες ειδικές ράμπες για ΑμεΑ. Φυσικά, βρίσκονται σε  λειτουργία ασανσέρ μεγάλα, που δέχονται αναπηρικό αμαξίδιο, ώστε η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ να είναι απόλυτη.»