Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 21:30

Φαντασιώσεις  που... μυρίζουν 

Γράφτηκε από τον
Φαντασιώσεις   που... μυρίζουν 

 

Φτάνουμε στις τελευταίες εβδομάδες του χρόνου και όπως αναμενόταν την ύστατη ώρα άρχισαν όλοι να τρέχουν να προλάβουν να υπογράψουν σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις -αλλά και ο οικολόγος υπουργός στον ανασχηματισμό- τώρα πάνε όλοι αναγκαστικά στη μόνη λύση που υπήρχε εξ αρχής στο τραπέζι. Οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιφέρουν απογοήτευση στους αιθεροβάμονες και να φουσκώνουν το λογαριασμό για όλους τους υπόλοιπους. Διαπραγματεύσεις μπορεί να κάνει κάποιος όταν έχει πραγματική εναλλακτική πρόταση και όχι φαντασιώσεις που νομίζει ότι συγκροτούν πολιτική. 

Σε κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο, τα τελευταία χρόνια πληρώνουμε τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις πανάκριβα. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αναβολή της λήψης της απόφασης επιβαρύνοντας τελικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Οι δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις οδηγούν σε ένα χειρότερο πάντα από το αρχικό αποτέλεσμα. Αυτό βιώνουμε και στα σκουπίδια μιας και την τελευταία στιγμή και με την ψυχή στο στόμα θα υπογράψουν τελικά όλοι ό,τι χαρτί τους βάλουν μπροστά τους προκειμένου να τελειώνουν πριν αλλάξει ο χρόνος και χάσουν τα πάντα. Το κλειδί σε όλα είναι το χρήμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ευρωπαϊκοί πόροι για τα σκουπίδια. Χωρίς αυτούς θα μείνουμε με τις φαντασιώσεις και με αυτά που μυρίζουν. Και η μυρωδιά διώχνει τους ψηφοφόρους. 


NEWSLETTER