Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:47

Αλλαγή πορείας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η διαχείριση του ζητήματος των δασικών χαρτών από την πλευρά της κυβέρνησης είναι τραγική.

Ο πρόχειρος σχεδιασμός έφερε δεκάδες προβλήματα. Η άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας, με την επίκληση αυθεντίας και ψευτοοικολογικής ευαισθησίας, διόγκωσε περαιτέρω το πρόβλημα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως είδε έγκαιρα τα προβλήματα, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει τους υπόλοιπους κυβερνητικούς οι οποίοι θεωρούν τα ελαιόδεντρα οικολογική καταστροφή! Ο καιρός πέρασε, οι αυτονόητες διορθώσεις δεν έγιναν, οι αγρότες δεν δείχνουν πρόθυμοι να περάσουν από το ταμείο για διορθώσεις και έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Τι θα γίνει τώρα; Θα κυρωθούν οι δασικοί χάρτες ως έχουν ή θα ανασταλούν προκειμένου με νομοθετικές παρεμβάσεις να μην χαθούν επιδοτήσεις και περιουσίες κατοχυρωμένες εδώ και δεκαετίες; Ποιος θα αναλάβει να προωθήσει τις αλλαγές; Αυτός που ευθύνεται για τον κακό σχεδιασμό ή κάποιος άλλος; Η κυβέρνηση με τη σημερινή της δομή δεν μπορεί να διορθώσει το λάθος γιατί παράγοντες σε κρίσιμα πόστα θεωρούν ότι αυτό που έχουν κατασκευάσει είναι σωστό και οι αγρότες φταίνε που έβγαλαν τα σκίνα και φύτεψαν ελιές. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι οι αγρότες το έχουν καταλάβει και δεν περιμένουν πλέον τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι εμμονές ορισμένων στρώνουν με ροδοπέταλα το δρόμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάκτηση της εξουσίας. Οσοι κυβερνητικοί διατηρούν στοιχειώδη σχέση με τους κατοίκους των χωριών νομίζουμε ότι αντιλαμβάνονται πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Ας το αντιληφθούν και οι υπόλοιποι και ας πιέσουν για το αυτονόητο. Διαφορετικά θα το καταλάβουν, αλλά τότε θα είναι αργά.

Σχόλια  

0 # ΚΥΒΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ 13-03-2017 09:52
Θα ήταν ενδιαφέρον κύριε Παναγόπουλε να ξέραμε και τις θέσεις των άλλων κομμάτων [συγκεκριμένες όμως-γιατί από βλέπω μάλλον γαργάρα το κάνουν]
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση