Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 21:05

Περιμένετε να δούμε τι θα γίνει!

Γράφτηκε από τον

Η σύνδεση του αγροτικού εισοδήματος με τις συντάξεις είναι ένα θέμα που οι συνέπειές του δεν έχουν ακόμα φτάσει στο ταμείο, γι' αυτό και δεν έχουν προκληθεί αντιδράσεις.

Ολοι κάτι έχουν ακούσει ότι θα γίνει, αλλά κανένας δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς θα ισχύσει και περιμένουν μια πιο ορθολογική προσέγγιση. Ακόμα και ο αρμόδιος υφυπουργός την Πέμπτη στη Βουλή με μισόλογα προσπάθησε να ξεγλιστρήσει, μεταφέροντας την επίλυση του θέματος στο μέλλον, ζητώντας ταυτόχρονα το καταπληκτικό να μην βιαστούν οι αγρότες να βγουν στη σύνταξη μέχρι η... μεγαλειότητά του να αποφασίσει τι τελικά θα ισχύσει!

Εχουμε κι άλλες φορές επισημάνει ότι αν αυτά λέγονταν σε άλλη φάση και από άλλη κυβέρνηση θα πέφταν τα μπετά, τώρα όμως οι περισσότεροι παρακολουθούμε άναυδοι όλο αυτό που διαδραματίζεται, χωρίς να μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που ακούμε. Το να συνδέεις το αγροτικό εισόδημα, ανεξαρτήτως ποσού, με περικοπή του 60% για οποιονδήποτε τύπο σύνταξης είναι έτσι κι αλλιώς τραγικό. Το να θες να το κάνεις αυτό και για τους αγρότες που θα βγουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη, με το επιχείρημα μάλιστα ότι έτσι θα διευκολυνθεί η πώληση των κτημάτων, ξεπερνά κάθε όριο. Είναι προφανές ότι με το ασφαλιστικό έχει χαθεί η μπάλα σε όλα τα επίπεδα και προσπαθούν απλώς να κερδίσουν χρόνο. Ο χρόνος όμως δεν κερδίζεται, χάνεται για τους πολλούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους, και θα στοιχίσει τελικά ακριβά, όπως και όλες οι αυταπάτες.