Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 20:38

Να μην είναι ...είδηση

Γράφτηκε από τον
Να μην είναι  ...είδηση

Ο καιρός βοηθά και έτσι όλα πάνε καλά στη δακοκτονία. Υπάρχει βέβαια ακόμα μια κρίσιμη χρονική περίοδος το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά αν ο καιρός βοηθήσει... όλα καλά!

Είναι προφανές ότι η δακοκτονία δεν μπορεί να βασίζεται στο πώς θα πάει ο καιρός, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, πάλι καλά να λέμε. Με άλλα λόγια, αν σωθεί η φετινή ελαιοπαραγωγή αυτό δεν θα οφείλεται στην αντιμετώπιση του δάκου με ψεκασμούς αλλά στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Η συγκεκριμένη παραδοχή, σε συνδυασμό με τα περσινά προβλήματα, θα έπρεπε ήδη να έχει κινητοποιήσει τους πάντες στην περιοχή, έτσι ώστε τη νέα χρονιά να μην περιμένουμε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για να αντιμετωπίσουμε το δάκο.

Εχουμε και άλλη φορά επισημάνει ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η δακοκτονία έχει κλείσει τον κύκλο του. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι Περιφέρεια Πελοποννήσου και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ανοίξουν το διάλογο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο περισσότερο ευέλικτο και κυρίως αποτελεσματικό. Το να κινείται ο καθένας από μόνος του δείχνοντας τις ευθύνες του άλλου δεν οδηγεί πουθενά. Η επόμενη δακοκτονία είναι σε μερικούς μήνες και δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλες καθυστερήσεις, προκειμένου τη νέα χρονιά να έχει αλλάξει ο τρόπος που οργανώνεται και εκτελείται η συγκεκριμένη εργασία. Το πρόβλημα θα έχει λυθεί όταν η δακοκτονία δεν θα επηρεάζεται από τον καιρό ή καλύτερα θα αποτελεί μια κανονική εργασία που δεν θα αποτελεί είδηση.

 

 

 


NEWSLETTER