Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 21:18

Διακοσμητικές γλάστρες

Γράφτηκε από τον

Ο Τατούλης αντέδρασε στη μάζωξη των κομματικών στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως θέμα το αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης διατείνεται ότι η αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου είναι δική του αρμοδιότητα και του Περιφερειακού Συμβουλίου, και επιτίθεται στο κυβερνών κόμμα και στους βουλευτές του. Δεν νομίζουμε ότι έχει δίκιο. Λόγο στην ανάπτυξη και στο τι θα προταχθεί προφανώς και έχουν όλοι - και ένα κόμμα με τους βουλευτές του προφανώς και μπορεί να κάνει μαζώξεις και να καταθέτει προτάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που προκρίνουν ο περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ζήτημα όμως φαίνεται ότι δεν είναι οι αναπτυξιακές προτάσεις, αλλά το ποιος θα είναι... πρώτο βιολί στο συνέδριο. Η κυβέρνηση και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα αναπτυξιακά συνέδρια ως κομματικές φιέστες, για να δείξουν ότι έγιναν κόμμα της κανονικότητας και της κεντροαριστεράς, που έχει στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Στο κάδρο αυτό προφανώς δεν θέλουν τον Τατούλη και τους υπόλοιπους, τους οποίους θέλουν να μετατρέψουν σε διακοσμητικές γλάστρες - γι' αυτό και υπάρχουν παρασκηνιακές συνεννοήσεις και συναντήσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτά δεν είναι αναπτυξιακά συνέδρια, αλλά φιέστες που όμοιές τους έχουν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς να επιφέρουν κανένα ουσιαστικό όφελος ούτε στις τοπικές κοινωνίες ούτε στους εμπνευστές τους. Ξαναζεσταμένο φαγητό -και μάλιστα κακομαγειρεμένο- δεν το τρώει πλέον κανείς.