Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 13:13

Χρήματα και μελέτες 

Γράφτηκε από τον
Χρήματα και μελέτες 

Στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου και στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετατίθεται το ενδιαφέρον για τους οδικούς άξονες που αφορούν τη Μεσσηνία.

Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένταξη στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τόσο του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος όσο και του οδικού τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα. Η ανακοίνωση από πρωθυπουργικά χείλη της ένταξης των δρόμων σε χρηματοδοτικό πλαίσιο έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα, και ακόμα κι αν η υπόσχεση παραμείνει ανεκπλήρωτη, η εξαγγελία εγγράφεται ως παρακαταθήκη υλοποίησης για τον επόμενο πρωθυπουργό.

Η ουσία βέβαια είναι ότι μελετητική ετοιμότητα και δυνατότητα δημοπράτησης σε εύλογο χρόνο και πάντα πριν τις εκλογές του 2019 –αν υποθέσουμε ότι υπάρξει εξάντληση τετραετίας- υπάρχει μόνο για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα. Ο συγκεκριμένος άξονας, αν βρεθούν τα χρήματα, μπορεί τα επόμενα χρόνια να κατασκευαστεί. Αντίθετα για το δρόμο  Καλαμάτα - Ριζόμυλος υπάρχει έτοιμη η μελέτη της παραλιακής χάραξης, η οποία όμως έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση λόγω υψηλού κόστους. Η μελέτη που εκπονείται τώρα κοντά στον υπάρχοντα δρόμο είναι σε πρώιμο στάδιο και η ωρίμανσή της θέλει άγνωστο χρόνο, με τη δημοπράτηση να τοποθετείται σίγουρα για μετά τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές. Συμπερασματικά, ας ελπίσουμε ότι θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το Καλό Νερό – Τσακώνα και βλέπουμε στο μέλλον για τα υπόλοιπα. 

 

Γιώργος Παναγόπουλος 

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER