Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 13:36

Άμεση επέκταση

Γράφτηκε από τον

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί τη σημαντικότερη υποδομή στήριξης και ανάπτυξης του τουρισμού στη Μεσσηνία και τη Νότια Πελοπόννησο.

Με τη λειτουργία της Costa Navarino έπαψε να είναι ένα επαρχιακό αεροδρόμιο με μερικές πτήσεις τσάρτερ τους δύο μήνες του καλοκαιριού. Εγινε σημαντική πύλη εισόδου της χώρας και δημιουργήθηκαν εντελώς νέα δεδομένα. Χρειάζονται μεγαλύτεροι χώροι για τη στάθμευση των αεροσκαφών αλλά και συνολικά επέκταση των εγκαταστάσεων. Η επέκταση του αεροδρομίου και η συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του θα έπρεπε να είχε γίνει από τη στιγμή που φάνηκε η δυναμική που αναπτύσσεται. Η οικονομική κρίση και η εκκρεμότητα με το θέμα της παραχώρησης της λειτουργίας των αεροδρομίων σε ιδιώτες πήγε πίσω τα πάντα. 

Η επέκταση των εγκαταστάσεων σε νέους χώρους είναι όμως ένα ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να περιμένει και οι τοπικοί παράγοντες οφείλουν να πιέσουν, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν τους αναγκαίους χώρους για την επέκταση. Το αεροδρόμιο δεν φέρνει βέβαια τις ψήφους που φέρνουν οι δρόμοι και οι πεζόδρομοι με τις κινέζικες πλάκες, αλλά χωρίς αυτό στα πλακόστρωτα θα κυκλοφορούν φαντάσματα. Η άσκηση πίεσης για επιτάχυνση των διαδικασιών τόσο για την παραχώρηση της λειτουργίας όσο και για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου είναι μια αυτονόητη προτεραιότητα, η οποία δεν μπορεί να θυσιάζεται σε φαντασιώσεις για κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη και σε αναμονή των ιδιωτών  επενδυτών που θα λύσουν όλα τα προβλήματα.   

 

Γιώργος Παναγόπουλος 

panagopg@gmail.com