Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 21:56

Αποφεύγουν τη συζήτηση

Γράφτηκε από τον
Αποφεύγουν  τη συζήτηση

Το ζήτημα της Ναυαρίνου και της κυκλοφορίας σε αυτήν αντιμετωπίζεται ως ένα τρέχον θέμα, το οποίο μπορεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας όταν και όποτε βρεθεί χρόνος!

Η αντιμετώπιση με αυτή τη λογική ενός από τα μεγαλύτερα θέματα -αν όχι του μεγαλύτερου- για την πόλη δείχνει πώς έχουν οι προτεραιότητες για τη δημοτική αρχή. Η συζήτηση για τη Ναυαρίνου δεν γίνεται, όχι γιατί φοβάται η δημοτική αρχή ή ο δήμαρχος τη συζήτηση ή την αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά γιατί θέλει να υποβαθμίσει το θέμα. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου είναι μεγάλο ζήτημα, ξεπερνά τα όρια του Δημοτικού Συμβουλίου και μια ανοικτή διαβούλευση με το σύνολο των φορέων της πόλης είναι σίγουρο ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη δημοτική αρχή.

Το παραλιακό μέτωπο αποτελεί τη μαύρη τρύπα της θητείας Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας. Η θλιβερή πραγματικότητα που επικρατεί στην παραλία έγινε φέτος ορατή από τα τέλη Αυγούστου. Η Καλαμάτα είναι μια παραλιακή πόλη χωρίς παραλία και αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανισοβαρούς επένδυσης πόρων μεταξύ κέντρου και παραλίας. Με τις παρεμβάσεις που προωθούνται θα γίνει προσπάθεια εξωραϊσμού με σημειακά φτιασιδώματα για να αλλάξει η εικόνα και να φανεί λίγο πριν από τις εκλογές ότι κάτι γίνεται και στην παραλία. Εχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Το άνοιγμα της συζήτησης και η εκπόνηση συγκεκριμένων σεναρίων συνολικά για την παραλία είναι η λύση, η οποία όμως ούτε καν συζητείται.

 


NEWSLETTER