Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 22:12

Η ήττα του νέου

Γράφτηκε από τον
Η ήττα  του νέου

Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για το νέο κομματικό φορέα της Κεντροαριστεράς ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών του εγχειρήματος, αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Και λοιπόν; Αρκεί αυτό για να αναδιαταχθεί το πολιτικό σκηνικό; Προφανώς και δεν αρκεί. Αναμφίβολα αποτελεί μια καλή βάση αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Το νέο κόμμα έχει πλέον μια λαϊκή βάση, η οποία ζητάει να γίνει κάτι καινούργιο, αλλά δεν φαίνεται να προκύπτει και αντίστοιχη ηγεσία που να καλύπτει το σύνολο αυτού του “καινούργιου”. Με πρόεδρο νέου κόμματος το ίδιο πρόσωπο με αυτό που υπάρχει τώρα σε ένα παλιό δεν θεωρούμε ότι σηματοδοτείται ευρύτερα κάτι καινούργιο και όσοι το υποστηρίζουν κοροϊδεύουν ή κοροϊδεύονται.

Η κάλπη της Κυριακής ενδεχομένως να κρύβει μια νέα έκπληξη και να αναδείξει πρόεδρο πρόσωπο από τη νέα πολιτική γενιά, η οποία δεν έχει χρηματίσει σε θέση κυβερνητικής εξουσίας. Σε αυτό το θεωρητικό ενδεχόμενο υπάρχει η ελπίδα να ανακατευτεί το πολιτικό σύστημα εντός και εκτός της Κεντροαριστεράς. Η νέα ηγεσία θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συνθέσει αλλά και να εκφράσει τα αιτήματα μιας άλλης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής γενιάς. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το παρελθόν. Κοιτάμε διαρκώς προς τα πίσω έχοντας μια γενιά ολόκληρη στο χαρτζιλίκι και στο... δεν είναι ακόμα η ώρα σου! Αυτή η ώρα δυστυχώς για κάποιους αλλά και για τη χώρα δεν θα φτάσει ποτέ.

 

 

 


NEWSLETTER