Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 19:44

Αλλού προχωρούν εδώ περιμένουμε...

Γράφτηκε από τον

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας την περασμένη εβδομάδα, η Fraport Greece παρουσίασε σχέδια συνολικής αξίας 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport περιλαμβάνουν την επέκταση τερματικού σταθμού κατά 2.000 τ.μ., την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, μέχρι το 2019 το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό, ενώ θα διαθέτει ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον.

Αυτά γίνονται στην Καβάλα, όπου “ξεπούλησαν” το αεροδρόμιο στους κακούς ιδιώτες - ενώ εδώ στο νότο φυλάσσουμε Θερμοπύλες και δεν ξεπουλάμε τον εθνικό πλούτο! Μάλλον κάποιοι περιμένουν να βρει το... Δημόσιο τα απαιτούμενα εκατομμύρια για την επέκταση των εγκαταστάσεων και την προώθηση της 24ωρης λειτουργίας, αλλά εν τω μεταξύ το μόνο που θα γίνει θα είναι η πρόσληψη μερικών συμβασιούχων για να “λαδωθεί” το πελατειακό σύστημα.

Αλήθεια, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας γιατί δεν “σπρώχτηκε” σε αυτά που παραχωρήθηκαν στη Fraport; Ποιος φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και το κράτησε δημόσιο; Δεν φταίνε οι σημερινοί κυβερνώντες, αυτοί είναι συνεπείς κρατιστές, αλλά οι προηγούμενοι και οι προ-προηγούμενοι, που επί σειρά ετών, αντί να προχωρήσουν στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ανταγωνίζονταν στο ποιος θα φανεί πιο κρατιστής από τον άλλο. Γι' αυτό και χρεοκοπήσαμε.