Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 20:52

Η επιδοματική ...υποκρισία

Γράφτηκε από τον

Τα κοινωνικά επιδόματα όταν δίνονται από την κυβέρνηση είναι... απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτική αναδιανομής από τους πλούσιους στους φτωχούς!

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι εκπρόσωποί τους σε όλα τα μετερίζια πανηγυρίζουν και αλληλοσυγχαίρονται! Τα κοινωνικά επιδόματα όταν δίνονται από φορείς της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δεν ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καταγγέλλονται ως ψίχουλα μικροπολιτικής και εξαγορά της ψήφου του... φτωχού. Τα γνωστά δυο μέτρα και δυο σταθμά του λαϊκισμού στην πολιτική, που τόσο πολύ έχει καταταλαιπωρήσει την Ελλάδα μιας και επηρεάζει την ορθή κρίση των πολιτών και την ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της χώρας.

Η πολιτική των επιδομάτων έχει αποδειχτεί ότι οδηγεί στη φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας. Αυτή είναι η ουσία και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Καμιά χώρα δεν πήγε μακριά μέσα από αναδιανομή δήθεν του πλούτου, η οποία πάντα καταλήγει στην αναδιανομή της μιζέριας. Οι οικονομίες και οι κοινωνίες πάνε μπροστά μόνο όταν παράγουν καινούργιο πλούτο και υπάρχουν διαδικασίες για τη διάχυσή του σε όλη την κοινωνία. Το να μοιράζεις επιδόματα δεν σημαίνει ότι είσαι και δίκαιος, μιας και δεν είναι σίγουρο ότι αυτά καταλήγουν σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι σε κανονικούς... τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Το να πανηγυρίζεις λοιπόν για τα επιδόματα της κυβέρνησης και να καταγγέλλεις αυτά του δήμου είναι υποκριτικό και στοχεύει στην πολιτική εξαπάτηση των πολιτών.