Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 19:56

Θα μείνουν οι εξυπνάδες...

Γράφτηκε από τον
Θα μείνουν οι εξυπνάδες...

Μετά και τις  εξαγγελίες, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το λόγο για τον οποίο στήθηκε όλη αυτή η φιέστα που ονομάστηκε «αναπτυξιακό συνέδριο».

Επιπρόσθετα όλα πλέον συνηγορούν στο ότι οι κάλπες δεν θ' αργήσουν να στηθούν. Τον υπουργό Ανάπτυξης μπορεί να τον έφαγε η επιδότηση ενοικίου και να μην πρόλαβε να υποδεχθεί τις... επενδύσεις, αλλά ο υπουργός Υποδομών εξήγγειλε μέχρι και τα εγκαίνια των δρόμων, προβλέποντας μάλιστα και ποιος θα τα κάνει!

Η αλήθεια είναι όμως πως οι δρόμοι δεν κατασκευάζονται με ευφυολογήματα, τα οποία βέβαια είναι απείρως ευκολότερα - αν κι έχουν πια χορτάσει οι πάντες από δαύτα. Σε κάθε περίπτωση, αν κρίνουμε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επί του εδάφους, μόνο όποιος διαθέτει μαντικές ικανότητες μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεκινήσουν και πότε θα ολοκληρωθούν κατασκευαστικά οι δρόμοι.

Το καλό πάντως είναι ότι οι δρόμοι που αφορούν τη Μεσσηνία πάνε στο “κοσκινάκι” που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το οποίο θα δούμε πόσα και ποια έργα τελικά θα χρηματοδοτήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα έργα που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο εργαλείο θα πρέπει να έχουν και ιδιωτική συμμετοχή. Σε μετάφραση, αυτό λέγεται "έργα με συμβάσεις παραχώρησης" και "τριμερής χρηματοδότηση". Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, γιατί έτσι οι δρόμοι δεν θα έχουν την τύχη του Πάτρα - Πύργος. Αν δηλαδή εγκριθούν, θα κατασκευαστούν, και δεν θα μείνουμε με τις υπουργικές εξυπνάδες!

 

 


NEWSLETTER