Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 21:23

Θα κρυφτούν ή θα παραιτηθούν;

Γράφτηκε από τον
Θα κρυφτούν ή  θα παραιτηθούν;

Μετά τις πανηγυρικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη λύση που επιτεύχθηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, δυσκολεύουν οι δυνατότητες για αντάρτικο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υιοθέτηση του σχεδίου είναι πλέον απόλυτη και με πρωθυπουργική σφραγίδα και η όποια διαφωνία μπορεί να εκληφθεί ως ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα. Τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο είναι αναγκασμένα να... λουφάξουν και να κάνουν γαργάρα όσα έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκοντας άλλα ζητήματα για να κάνουν αντιπολίτευση στον Τατούλη, ή να παραιτηθούν.

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι κατέχοντες κρατικές – κυβερνητικές θέσεις, οι οποίοι επίσης έπνεαν μένεα κατά της υπογραφής σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ. Τι θα κάνουν τώρα; Θα στραφούν κατά του πρωθυπουργού και θα παραιτηθούν ή θα σιωπήσουν; Σε πρώτη φάση υπάρχει εκκωφαντική σιωπή, ίσως γιατί κουδουνίζουν στα κεφάλια τους ακόμα τα λόγια του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν έχει βέβαια ακόμα λήξει αλλά τα περιθώρια για αντιπολίτευση εκ του προχείρου έχουν στενέψει. Ο καθένας θα πρέπει πλέον να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αν και το πιθανότερο είναι να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο του ίσκιου τους!

 


NEWSLETTER