Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 21:21

Η πώληση που άργησε

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η πώληση που άργησε

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και δύο στη Μεγαλόπολη.

Η εξέλιξη αυτή ήταν απολύτως αναμενόμενη, μιας και χρόνια τώρα αποτελεί πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Οι λαϊκίστικες προσεγγίσεις και οι κρατικιστικές φαντασιώσεις όλων των κυβερνήσεων μετά το 2000 οδήγησαν στο να γίνουν την τελευταία στιγμή και με τους χειρότερους δυνατούς όρους αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν σχεδιασμένα και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας συνολικά.

Αν αναζητήσει κανείς τι έλεγαν στο παρελθόν οι σημερινοί κυβερνώντες και προσωπικά ο πρωθυπουργός για τη ΔΕΗ, αλλά και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις όλων των υπολοίπων κομμάτων, θα φρίξει για το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει συντελεστεί. Η διαχείριση ήταν καραμπινάτη πολιτική εξαπάτηση, γιατί όλοι γνώριζαν ότι η ΔΕΗ με τη μορφή που είχε δεν μπορούσε να διατηρηθεί. Κάποιοι όφειλαν να βγουν πολιτικά μπροστά και να εξηγήσουν ότι η απελευθέρωση και η απεξάρτηση από τον λιγνίτη είναι οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά επιβεβλημένη επιλογή, σιώπησαν όμως προκλητικά. Και τώρα;

Τώρα οι χθεσινοί «επαναστάτες» πουλάνε μονάδες όσο-όσο με τους εργαζόμενους πακέτο! Ολόκληρες περιοχές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ερημοποίηση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λαϊκισμού και μιας «αντίστασης» στην πραγματικότητα. Κατά τα λοιπά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που κατέβαζε κάποτε διακόπτες για ψύλλου πήδημα, ανήμπορη πλέον να αντιδράσει, περιμένει το μοιραίο με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER