Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 21:01

Υποκρισία και σκοπιμότητα

Γράφτηκε από τον

Στη Μεσσηνία υπάρχει μια Επιτροπή Αλληλεγγύης η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορα ζητήματα που ξεκινούν από τους πλειστηριασμούς και φτάνουν μέχρι την αντίθεση της επέμβασης των Αμερικανών στη Συρία.

Η επιτροπή αυτή αποτελεί την κοινή στέγη κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονται εκτός Κοινοβουλίου. Δεν τα βρίσκουν για κοινή κάθοδο στις εκλογές, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κινητοποιούνται σε θέματα όπου έχουν κοινή ατζέντα.

Η επιτροπή λοιπόν αυτή καταγγέλλει ότι δέχτηκε προπηλακισμούς από μέλη του ΚΚΕ κατά τη διαμαρτυρία ενάντια στην επέμβαση στη Συρία. Τι είχαν άραγε να μοιράσουν; Μα, την εκλογική πελατεία. Το ΚΚΕ κατά το δόγμα «ένα είναι το κόμμα» έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της αντίθεσης στον ιμπεριαλισμό και τους Αμερικάνους... και δεν δέχεται «νοθεύσεις» του αγώνα από τρίτους που πλήττουν το ταμείο της εκλογικής πελατείας.

Τα φιλειρηνικά και τα αντιπολεμικά φληναφήματα είναι για τους ευκολόπιστους. Ετσι κι αλλιώς, χρόνια είναι οι Ρώσοι στη Συρία και συμμετέχουν στο πλευρό του Ασαντ στον εμφύλιο πόλεμο. Οι Τούρκοι έκαναν εισβολή και κατέλαβαν ολόκληρη πόλη στις κουρδικές περιοχές της Συρίας. Σε όλα αυτά ήταν αδιάφορα τα... κινήματα, αλλά μόλις όρμησαν οι Αμερικάνοι και οι Αγγλο-Γάλλοι, βουρ τα πλακάτ για να καταγγελθεί η επέμβαση! Υποκρισία και σκοπιμότητα σε όλο τους το μεγαλείο.

Οι εποχές που ο καθένας σήκωνε μια σημαία ευκαιρίας κρυπτόμενος πίσω από έναν ευγενικό σκοπό, για παράδειγμα απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου, οφείλουν να δώσουν την θέση τους στην ειλικρίνεια. Αρκετά πια με τις βολικούς εχθρούς - οι οποίοι μάλιστα έχουν αποδειχτεί σε όλους τους τομείς πολύ καλύτεροι από τους υποτιθέμενους φίλους.