Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 15:42

Οταν τα ψηφαλάκια υπονομεύουν την ανάπτυξη

Γράφτηκε από την
Οταν τα ψηφαλάκια υπονομεύουν την ανάπτυξη

 

“Ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα δεν συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης και τα λύματα πέφτουν στο δίκτυο ομβρίων. Η ΔΕΥΑΚ ψάχνει συνεχώς”.

Αυτό παραδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δ. Οικονομάκου, για δυσοσμία στην οδό Καλλιπατείρας.

Οταν στην πόλη της Καλαμάτας, όπου υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις, δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.

Και αυτό γιατί ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τη Βέργα στον ίδιο δήμο και με τους άλλους δήμους της Μεσσηνίας, όπου έχουν εγκατασταθεί δίκτυα αποχέτευσης και λειτουργούν βιολογικοί καθαρισμοί.

Αποτελεί ευθύνη των δημοτικών αρχών που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις, με αποτέλεσμα να λειτουργούν προβληματικά οι βιολογικοί και να υπονομεύεται η λειτουργία σοβαρών υποδομών. Δεν είναι δυνατόν να αποτελεί δικαιολογία η κρίση και η δημοτική αρχή να αποδέχεται το αφήγημα πως ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει για να συνδεθεί, λόγω των μνημονίων.

Η δημοτική αρχή που λειτουργεί υπεύθυνα και βάζει το δημόσιο συμφέρον πάνω από όλα, οφείλει να βρει λύση. Να ενημερώσει και να πιέσει, να δώσει λύση με ρύθμιση και καταβολή δόσεων για να γίνουν οι συνδέσεις.

Είναι ντροπή ένας δήμαρχος να ζητεί χρήματα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέα έργα αποχέτευσης, όταν αδιαφορεί για τη λειτουργία αυτών που έχουν υλοποιηθεί, μάλιστα, σε ελκυστικές και τουριστικές περιοχές.

Ο πετυχημένος δήμαρχος αδιαφορεί για τα ψηφαλάκια και νοιάζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανάπτυξη και το αύριο του τόπου του.


NEWSLETTER