Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 18:44

Υπεύθυνη ενημέρωση για τα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από τον
Υπεύθυνη ενημέρωση για τα πυρηνελαιουργεία

Αργησαν, αλλά απ’ ό,τι μάθαμε έφθασαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα αποτελέσματα των φετινών ελέγχων που διενήργησαν στα πυρηνελαιουργεία του νομού οι αρμόδιες υπηρεσίες με το πιστοποιημένο εργαστήριο, με το οποίο συνεβλήθη η Περιφέρεια.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν είναι ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά, πως οι υπερβάσεις ήταν μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά και κυρίως από εκείνες που είχε αποκαλύψει η έρευνα του “Δημόκριτου” το 2016.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ο κόσμος της Μεσσηνίας το βιώνει έντονα για μήνες, η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Να δώσει όλα τα στοιχεία που καταγράφηκαν. Να εξηγήσει αν και γιατί η κατάσταση παραμένει άσχημη και οι πολίτες σε ένα μεγάλο μέρος του νομού εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται.

Να απαντήσει, γιατί παρά τα ευρήματα και τις αποκαλύψεις του “Δημόκριτου”, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Να ενημερώσει αν και γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα ή δεν έγιναν προτάσεις προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Να μάθει ο κόσμος της Μεσσηνίας αν έγινε η συνάντηση που είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης με επιστολή του, με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Να υπενθυμίσω την ανακοίνωση της Περιφέρειας που ανέφερε ότι την πρόταση του κ. Τατούλη υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο τον περσινό Ιούλιο “για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τα πυρηνελαιουργεία, οι οποίες με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής διενεργήθηκαν, ώστε σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος τον αμέσως επόμενο μήνα, να καταρτιστούν ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις που θα προσεγγίζουν την επίλυση του προβλήματος”.

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER