Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 17:12

Θα μείνουμε με το κλίμα... και με την υπόσχεση

Γράφτηκε από την
Θα μείνουμε με το κλίμα... και με την υπόσχεση

Υποσχέσεις και ανακοινώσεις για αθλητικά έργα στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς και σε όλη τη Μεσσηνία, δόθηκαν το περασμένο Σάββατο στα “Παπαφλέσσεια”.

Δόθηκαν κυρίως από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε για το νέο ταρτάν στο στίβο και τους χώρους υγιεινής στο Στάδιο, ενώ για τις εγκαταστάσεις του Μεσσηνιακού υποσχέθηκε κλειστό προπονητήριο, πλαστικό τάπητα στο γήπεδο και ενεργειακή αναβάθμιση.

Ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων της Μεσσηνίας, ώστε να παρέχουν ασφάλεια στους αθλητές...

Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα είναι αδικημένη όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές. Εχει δύο κλειστά γυμναστήρια, αυτό της Παραλίας από το 1980 και την Τέντα, που το πανί της αλλάχτηκε μετά από... 27-28 χρόνια και αφού η πόλη είχε γίνει ρεζίλι πανελλαδικά, καθώς αγώνες διακόπτονταν λόγω της επικινδυνότητας του παρκέ από τη βροχή που έμπαινε. Και η αλλαγή του πανιού έγινε με χρήματα από το ταμείο του δήμου. Ο δήμος με την παρέμβαση στην Τέντα βάζει περισσότερα χρήματα από κείνα που δίνει η Πολιτεία για τα έργα στο Στάδιο.

Ενα σημαντικό έργο είχε υποσχεθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, αλλά έμεινε στα λόγια και τις υποσχέσεις, είναι η δημιουργία 8 διαδρομών στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου, ώστε η Καλαμάτα να αποκτήσει στην πράξη διεθνές προπονητικό κέντρο. Και δεν πρόκειται να γίνει ούτε από αυτό το ΕΣΠΑ.

Κατά τα άλλα ο υπουργός συμφώνησε ότι η Καλαμάτα έχει ιδανικό κλίμα για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού. Θα μείνουμε με το κλίμα...

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER