Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 17:17

Τα σημαντικά έργα, δυστυχώς, είναι άφαντα

Γράφτηκε από τον

 

Και οι υπερβολές έχουν τα όριά τους. Και οι επικοινωνιακοί πανηγυρισμοί πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα μίνιμουμ επίπεδο κοινής αποδοχής.

Στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, όμως, δεν τα λογαριάζουν αυτά, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποιο σπουδαίο έργο.

Στη Μεσσηνία το έργο της είναι ανύπαρκτο, άφαντο, παίρνει κάτω από τη βάση. Γι’ αυτό και χθες σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “σημαντικά έργα στη Μεσσηνία που υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης”. Προχωράς στο κείμενο και βλέπεις πως αναφέρονται: Η βελτίωση - συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας Τ.Κ. Βρομόβρυσης στο Δήμο Καλαμάτας. Η βελτίωση - συντήρηση της 8ης επαρχιακής οδού προς Μονή Κατσιμικάδας στο Δήμο Τριφυλίας και ο καθαρισμός της κοίτης - επισκευής τεχνικών έργων σε ρέματα του Δήμου Τριφυλίας.

Αν αυτά είναι τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, τα πραγματικά σημαντικά έργα του νομού τι είναι; Αναπτυξιακής... απογείωσης και... υπέρβασης;

Για να σταματήσει η κοροϊδία και η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών της Μεσσηνίας, τα έργα αυτά είναι χαμηλού επιπέδου, ικανοποιούν αιτήματα ημετέρων, φίλων και γνωστών, που μπορούν να φέρουν ψηφαλάκια. Το έργο της Βρομόβρυσης, μάλιστα, είναι αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμάτας. Το υλοποιεί η Περιφέρεια, γιατί έχει πολλά χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν ξέρει τι να τα κάνει. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτεί και αθλητικά έργα, πλαστικούς τάπητες σε γήπεδα σε πόλεις και χωριά, που είναι δημοτικής αρμοδιότητας. Οι δήμοι, όμως, δεν έχουν χρήματα για να τα φτιάξουν και να κάνουν παιχνίδι, όπως κάνει ο Τατούλης.

Τα σημαντικά έργα που περιμένει η Μεσσηνία από τον Τατούλη είναι οι δρόμοι Μεσσήνη - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος της Μάνης. Και αυτά είναι άφαντα.

Γιάννης Σινάπης