Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 20:57

Δεν αρκεί μια «Γαλάζια Νύχτα»

Γράφτηκε από τον
Δεν αρκεί μια «Γαλάζια Νύχτα»

Η αποψινή «Γαλάζια Νύχτα» είναι η γιορτή της παραλίας στην Καλαμάτα.

Είναι η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, κάτι σαν εγκαίνια σεζόν, η οποία βεβαίως έχει ξεκινήσει με προβλήματα φέτος λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών. Η «Γαλάζια Νύχτα» και κάθε παρόμοιο πανηγύρι ή πανηγυράκι δεν είναι βέβαια αυτό που θα κρίνει την τουριστική κίνηση ή το ρου της αναπτυξιακής ιστορίας του τόπου. Δεν είναι τίποτα, είναι όμως κάτι. Μια γιορτή, μια πρόσκληση, μια εκκίνηση.

Ωραίο θα είναι λοιπόν με ευκαιρία τη σημερινή γιορτή να δούμε το πώς θα γίνει η παραλία της Καλαμάτας ελκυστική κάθε μέρα και νύχτα του καλοκαιριού. Οι δυνατότητες είναι γνωστό ότι υπάρχουν, ενώ πολλές φορές έχουν επισημανθεί βασικά στοιχεία δράσεων τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά. Η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να συζητά το ζήτημα της παραλιακής ζώνης, αλλά μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να «πιάσει» κανένα δύσκολο θέμα. Το φετινό καλοκαίρι αλλά και το επόμενο η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά σε σχέση με την κίνηση πεζών, ποδηλάτων και αυτοκινήτων στην παραλιακή ζώνη. Οι αναπλάσεις που έχουν προγραμματιστεί θα επιφέρουν οριακές βελτιώσεις, αλλά δεν αποτελούν το δημιουργικό σοκ που χρειάζεται η παραλιακή ζώνη.

Η παραλία της Καλαμάτας αποτελεί το μεγάλο αναπτυξιακό όπλο της πόλης. Η αξιοποίησή της όμως απαιτεί παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες εμπεριέχουν ρίσκο και έχουν πολιτικό κόστος. Το καλό είναι ότι όλο και περισσότεροι βλέπουν πλέον ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν προχωρά και το πρόβλημα δεν το κρύβουν τα βεγγαλικά μιας «Γαλάζιας Νύχτας».

 


NEWSLETTER