Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 18:16

Λύση άμεσα με τα ταξί στο αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Λύση άμεσα με τα ταξί στο αεροδρόμιο

Ενα ταξί για χιλιάδες τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, που εξυπηρετεί τη Νότια Πελοπόννησο και κάθε χρόνο σημειώνει ρεκόρ αφίξεων και προσέλκυσης επισκεπτών.

Η επερώτηση του Νίκου Πατσαρίνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε το πρόβλημα και αποκάλυψε την πραγματικότητα που προσβάλλει την περιοχή και ευρύτερα τη χώρα μας.

Είναι ντροπή να καυχιέσαι πως στηρίζεις και δίνεις προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τουρισμού, ότι πηγαίνεις σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις και προβάλλεις τον τόπο, αλλά εδώ και χρόνια δεν είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των τουριστών με ταξί. Είναι σαν να υπονομεύεις τις μεγάλες προσπάθειες, που υποτίθεται πως κάνεις για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του τόπου.

Αναφέρομαι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί αυτή έχει την ευθύνη να προωθήσει και να ζητήσει τη λύση του προβλήματος. Αν είναι η κυβέρνηση που σε φρενάρει και σε υπονομεύει, γυρίζεις τον κόσμο ανάποδα. Αντιδράς, ανοίγεις μέτωπο, κάνεις πόλεμο για να δώσει τη λύση η κυβέρνηση. Το κάνεις θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζητάς από όλες τις παρατάξεις στήριξη, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν λύση, να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος για την προμίσθωση των ταξί.

Οι λύσεις είναι δύο, κατά την περιφερειακή αρχή: Η νομοθετική ρύθμιση και η συνένωση εδρών με ταξί με τη σύμφωνη γνώμη των επαγγελματιών. Το πρόβλημα έγινε γνωστό, δημοσιοποιήθηκε και κάθε καθυστέρηση στην επίλυσή του είναι αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Τα “παιχνίδια” μ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα εκθέτουν αυτούς που τα συντηρούν και υπονομεύουν την ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER