Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 16:21

«Δεν έχετε κάτι άλλο πιο σοβαρό να ασχοληθείτε;»

Γράφτηκε από τον
«Δεν έχετε κάτι άλλο πιο σοβαρό να ασχοληθείτε;»

 

Μισή ώρα κουβέντιαζαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για τα κλαδέματα των δέντρων.

Για την ακρίβεια, η συζήτηση δεν ήταν για τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονούν τα ψηλά δέντρα και η ενδεχόμενη αμέλεια ή καθυστερημένη αντίδραση της δημοτικής αρχής. Ηταν για τα ξύλα που κόβει ο εργολάβος κλαδεύοντας τα δέντρα - και τα οποία πάνε κάποιοι και τα παίρνουν, τα φορτώνουν σε αγροτικά και τα κάνουν δικά τους.

Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας είδε παρανομία στο συγκεκριμένο γεγονός, γιατί όποιος τα παίρνει μπορεί να τα πουλάει στην αγορά. Πρότεινε, μάλιστα, ο δήμος να παίρνει τα ξύλα αυτά και ή να τα βγάζει σε δημοπρασία ή να τα δίνει σε δημότες που τα έχουν ανάγκη. Η κριτική έφτασε μέχρι και σε αναφορές για “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” από τη δημοτική αρχή.

Αντε, μέχρι εκεί, και με τις υπερβολές αυτές, να δοθεί μια απάντηση και να τελειώνουμε. Οχι όμως! Η κουβέντα με τις αντιπαραθέσεις, τις δευτερολογίες και τις απαντήσεις έφτασε το μισάωρο. Δηλαδή για τη Μαραθόλακκα, που είχε και δύο θέματα στη χθεσινή συνεδρίαση, όπου το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πράγματι σοβαρό και κρίσιμο, έπρεπε να νυχτώσουμε...

Ευτυχώς που δεν έγινε κάτι τέτοιο, γιατί και η αντιπαράθεση των απόψεων και των επιχειρημάτων έχει και τα όριά της. Οταν κυριαρχεί η λογική, τα όρια δε χάνονται. Πάντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε πως θα συνεχίσει να παρανομεί και να επιτρέπει σε όποιον δημότη θέλει να παίρνει τα ξύλα που θα κόβει ο εργολάβος.

Εβαλα τον εαυτό μου στη θέση ενός δημότη που θα μπορούσε να παρακολουθεί τη συζήτηση. Είμαι βέβαιος ότι θα σηκωνόταν επάνω και θα φώναζε: «Δεν έχετε κάτι άλλο πιο σοβαρό να ασχοληθείτε; Ετσι χάνετε τον καιρό σας; Δεν έχετε άλλες δουλειές να κάνετε; Ελεος!».


NEWSLETTER