Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 19:03

Ο “καλοχαιρέτας”, το κόμμα και το συμφέρον του τόπου

Γράφτηκε από τον
Ο “καλοχαιρέτας”, το κόμμα και το συμφέρον του τόπου

 

Για να κάνεις ρεπορτάζ και να μάθεις τι σκέφτεται η Ν.Δ. προκειμένου να επιλέξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ακούς διάφορες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Είτε για το καλό της Περιφέρειας, είτε για το καλό του κόμματος, είτε ακόμα και για το πώς βολεύει τον κομματικό παράγοντα που υποστηρίζουν.

Ετσι ακούς ότι έχει ήδη επιλεγεί ο Νίκας γιατί είναι μητσοτακικός από παλιά και έχει βάλει την πρώτη υπογραφή για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Κυριάκου για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. Ή γιατί είναι ικανός και εργασιομανής και μπορεί να βάλει σε τάξη το μπάχαλο στη λειτουργία της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ακούς, όμως και κείνους που λένε ότι η Ν.Δ. έχει απορρίψει το Νίκα, γιατί είναι γνωστός μόνο στη Μεσσηνία και δεν τον γνωρίζουν στους άλλους νομούς. Και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Τατούλη που είναι παντού γνωστός, που έχει παίξει τόσα χρόνια στα κανάλια και δεν αφήνει πανηγύρι για πανηγύρι και να μην καλοχαιρετά και τον τελευταίο χωρικό.

Αυτοί θέλουν ένα πιο γνωστό πρόσωπο, πολιτικό - κομματικό και όχι αυτοδιοικητικό. Κάνουν λόγο για νέα άφθαρτα πρόσωπα και αναφέρουν τα ονόματα των βουλευτών Δήμα και Βλάση, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι ίδιοι δεν έχουν αποδεχθεί τις βολιδοσκοπήσεις του κόμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και αναρωτιέσαι τι είναι εκείνο που μετράει περισσότερο; Η επικοινωνία, η εικόνα, οι εντυπώσεις, τα μεγάλα και παχιά λόγια; Ή η ουσία, το αποτέλεσμα, η δουλειά και η αξιοποίηση των ευκαιριών με ιεράρχηση και προτεραιότητες; Με τον κόσμο που παραμυθιάζεται και αρέσκεται στις χαιρετούρες και τα πανηγύρια, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Αν η Πελοπόννησος, όμως, θέλει να γυρίσει σελίδα, να ασχοληθεί με τα μεγάλα και τα σημαντικά, με κείνα που θα την πάνε βήματα πιο μπροστά, κόμματα και πολίτες οφείλουν να αλλάξουν νοοτροπία. Να επιλέξουν τους πιο ικανούς, τους σοβαρούς και υπεύθυνους, εκείνους που θέλουν να κάνουν πραγματικά δουλειά πέρα από εντυπώσεις και το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον. Η κομματική νίκη δεν είναι πάνω από το συμφέρον του τόπου.


NEWSLETTER