Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 20:46

Εκοψαν το καρβέλι σε... αντίδωρα!

Γράφτηκε από τον
Εκοψαν το καρβέλι σε... αντίδωρα!

Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει, λέει, η διαβούλευση για τη νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Η διαβούλευση δηλαδή, κατά μία περίεργη σύμπτωση, θα συμπέσει με την προεκλογική περίοδο. Ομως λίγο πριν από τις δημοτικές και εθνικές εκλογές, είναι αυταπάτη το να περιμένει κάποιος ότι θα γίνει σοβαρή συζήτηση για αυτό που πραγματικά συμφέρει την περιοχή, ή ότι θα βρεθεί κοινός τόπος για το από πού πρέπει να περάσει ο συγκεκριμένος δρόμος.

Ο καθένας θα λέει τα δικά του: Αλλος θα αυτοθαυμάζεται γιατί βρήκε την καλύτερη δυνατή λύση που θα οδηγήσει στην κατασκευή του δρόμου, άλλος θα λέει ότι έγινε μια τρύπα στο νερό και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δρόμος, κι όλοι μαζί θα έχουν... δίκιο. Για να δέσει το γλυκό του λαϊκισμού, θα πέσουν και κάτι μπηχτές για… "συμφέροντα" που όρισαν τα χαρακτηριστικά και την πορεία του δρόμου, και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι!

Οι πολίτες έπειτα, μπροστά στις κάλπες, θα ψάχνουν τον υπεύθυνο και τον φταίχτη που ακόμα δεν υπάρχει ένας ασφαλής δρόμος στην περιοχή, και θα βολεύονται με το επίσης εύκολο και ακροδεξιό "όλοι τα ίδια είναι και… όλοι φταίνε".

Εχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η ευθύνη για την αλλαγή χάραξης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος ανήκει αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση και στη δημοτική αρχή Μεσσήνης. Μέσα από την επιλογή της συνολικής αλλαγής χάραξης, "κατάφεραν" να στείλουν στις καλένδες ένα σημαντικό έργο, μελετητικά έτοιμο και εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό. "Πέτυχαν" να εξοικονομήσουν χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να μπλοκάρουν έναν σημαντικό οδικό άξονα της Μεσσηνίας, για να μοιράζουν μετά... αντίδωρα από 'δώ κι από 'κεί κάνοντας την πλέον κατάπτυστη παλαιοκομματική πολιτική.

Και το χειρότερο; Κατάφεραν να διχάσουν την τοπική κοινωνία χωρίζοντάς τη σε Βόρειους και Νότιους, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Ελπίζουμε οι πολίτες να καταλάβουν το δούλεμα και τη σκοπιμότητα, να μην τσιμπήσουν σε διχαστικές κραυγές και να αποδώσουν ορθά και δίκαια το λογαριασμό στην κάλπη.


NEWSLETTER