Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 20:21

Πετούν τη «σαβούρα» για να γλιτώσουν το ναυάγιο!

Γράφτηκε από τον

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει στο Δήμο Καλαμάτας να μην συνεχίσει να πορεύεται με επικεφαλής το Μανώλη Μάκαρη.

Η απόφαση αυτή προφανώς λήφθηκε το τελευταίο διάστημα και το μεγαλοπρεπές άδειασμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Μάκαρης φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί ησύχως, όπως θα επιθυμούσαν οι τοπικοί κουμανταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ και πρόλαβε να ανακοινώσει αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδο σκοπεύοντας προφανώς να δημιουργήσει νέο συνδυασμό. Το αν θα βρει υποψηφίους να τον ακολουθήσουν δεν είναι του παρόντος, αλλά η όλη εξέλιξη δείχνει πολλά σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και το πώς χρησιμοποιεί ανθρώπους.

Η υποψηφιότητα Μάκαρη ήταν μια επιλογή που έγινε το 2014 στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει διεύρυνση και να εξυπηρετήσει τον κομματικό στόχο ένταξης από το παράθυρο της αυτοδιοίκησης δυνάμεων στο καλπάζον τότε άρμα για την εξουσία. Στο αυτοδιοικητικό καράβι έσπευσαν να ανέβουν «αριστεροί» ΠΑΣΟΚοι και αντιμνημονιακοί δεξιοί με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας. Το καραβάνι στην πορεία διαλύθηκε και φάνηκε ότι δεν μπορούσε να σταθεί αυτοδιοικητικά μιας και ο καθένας βάραγε το δικό του σκοπό, χωρίς ξεκάθαρη ηγεσία, μιας και ο καθένας αναφερόταν σε άλλο υποσύστημα εξουσίας.

Με δυο λόγια, η αυτοδιοίκηση θυσιάστηκε στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας ενώ όσοι έσπευσαν χρησιμοποιούνται πλέον ως «σαβούρα» και ρίχνονται στη θάλασσα μήπως και ελαφρώσει το καράβι που κινδυνεύει να βουλιάξει. Το καράβι όμως δεν μπορεί πλέον να διασωθεί γιατί η «σαβούρα» δεν είναι οι συνεργαζόμενοι που έσπευσαν βλέποντας μια ευκαιρία, αλλά η κομματική στήριξη από ένα παρασκήνιο καμαρίλας. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει υποψήφιος που είναι διατεθειμένος να κατέβει στο Δήμο Καλαμάτας συνεργαζόμενος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν υπάρχει ας μελετήσει τα παθήματα προηγούμενων, θα του φανούν χρήσιμα για το μέλλον.