Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 17:39

Οι δημότες και οι επιλογές τους θα κρίνουν τον “Κλεισθένη”

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τον “Κλεισθένη” και την απλή αναλογική. Οι απόψεις και οι κρίσεις διαμορφώνονται με βάση τις κομματικές πεποιθήσεις και τις προσωπικές απόψεις.

Οι πολέμιοι μιλούν για ακυβερνησία και διαλυτικές καταστάσεις στους δήμους, για εκβιασμούς και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Οι υποστηρικτές κάνουν λόγο για ουσιαστική δημοκρατία, για συναίνεση και συνεννόηση, για σύνθεση απόψεων με στόχο το κοινό καλό.

Εχουν δόσεις αλήθειας και οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Αν λάβει κανείς υπόψη του την υφιστάμενη ανθρωπογεωγραφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και την πραγματικότητα, την αδυναμία συνεννόησης των παρατάξεων των μειοψηφιών και για τα αυτονόητα, θα ταχθεί κατά της απλής αναλογικής.

Αν βάλει, όμως, σε προτεραιότητα την αλαζονεία της πλειοψηφίας, που αδιαφορεί για την παραμικρή συναίνεση και αντιμετωπίζει τα δημοτικά πράγματα με ιδιοκτησιακή αντίληψη, γίνεται φανατικός υποστηρικτής του “Κλεισθένη”.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, που κυριάρχησε στα δημοτικά πράγματα τα τελευταία χρόνια, ανοίγει το παιχνίδι, δίνει τη δυνατότητα για νέες υποψηφιότητες, ακόμα και στον κομματικό χώρο της Ν.Δ., στην παράταξη του δημάρχου. Και πέρα από τα πρόσωπα που θα κληθούν και θα επιλεγούν να αναλάβουν νέους ρόλους, είναι και τα προγράμματα, οι προτάσεις για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου: Για την προοπτική της Ναυαρίνου, για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και το σημαντικό ρόλο του στην ανάπτυξη της πόλης. Για το νέο κυκλοφοριακό που μέσα από τη μελέτη και το διάλογο, θα δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί με στόχο η Καλαμάτα να γίνει πιο ανθρώπινη και ελκυστική. Για την αξιοποίηση του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα, για τους χώρους στάθμευσης που πρέπει να γίνουν, για το αν θα συνεχιστεί η πεζοδρόμηση της Αριστομένους. Για τα αθλητικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη. Για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί το στρατόπεδο, ώστε να προσφέρει στον τόπο και τους ανθρώπους του τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Με βάση τα προγράμματα και τις ιδέες που θα παρουσιαστούν προεκλογικά από τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους δημάρχους, θα πρέπει να επιλέξουν οι δημότες. Με γνώμονα το αύριο της πόλης και του δήμου, για να γίνει η Καλαμάτα πιο ελκυστική.

Ο κόσμος θα περιμένει τις προτάσεις, τις ιδέες και τα προγράμματα, τιμωρώντας αυτούς που θα ασχοληθούν με τα δημοτικά για να κάνουν τους παράγοντες και να παζαρέψουν μια έμμισθη θέση. Οι δημότες και οι επιλογές τους θα κρίνουν τον “Κλεισθένη”.