Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 21:22

Ανεξάρτητοι και χρωματισμένοι

Γράφτηκε από τον
Ανεξάρτητοι και χρωματισμένοι

Ο Μανώλης Μάκαρης με μια μεγάλη, τηρουμένων των αναλογιών, συγκέντρωση έδωσε ηχηρή απάντηση στο «άδειασμά» του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Καλαμάτας δεν μαζεύεται πλέον και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Να σημειωθεί ότι στο προεδρείο της εκδήλωσης Μάκαρη ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχαν τα ηγετικά στελέχη των ΑΝΕΛ στην περιοχή. Δεν ξέρουμε τι κουβαλάνε σε επίπεδο επιρροής όλοι αυτοί, αλλά επειδή συνολικά ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει και καμιά σπουδαία δύναμη στην Καλαμάτα, η διάσπαση έστω και των ολίγων λειτουργεί πολλαπλασίως αφαιρετικά. Με δυο λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από τον τρόπο που χειρίστηκε την υποψηφιότητα Μάκαρη.

Το ερώτημα είναι πλέον αν θα βρει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ «ανεξάρτητο» ώμο για ν' ακουμπήσει. Το να κατέβει αυτόνομος με δικό του συνδυασμό και επικεφαλής κάποια από τα γνωστά του στελέχη στο Δήμο Καλαμάτας... δεν νομίζουμε ότι το συζητά κανείς σοβαρά. Υπάρχει ο κίνδυνος να πάρει μικρότερο ποσοστό κι από τον τελευταίο συμμετέχοντα στις εκλογές. Γι' αυτό και ψάχνουν να «χωθούν» σε κάποιο άλλο σχήμα και να μπορέσουν μέσα από τη γνωστή κομματική τακτική να ελέγξουν τις εξελίξεις. Η περίπτωση Μάκαρη είναι ενδεικτική του πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα, και το έχουν πλέον όλοι αντιληφθεί.

Δύσκολα λοιπόν θα βρεθεί πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια της συνδιαμόρφωσης προγράμματος, τρόπου λειτουργίας και ψηφοδελτίου. Το μόνο που μένει είναι η υποστήριξη ενός ανεξάρτητου υποψηφίου, με την ελάχιστη δυνατή εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πιστοποιείται με την απουσία από το συνδυασμό αυτών που συμμετείχαν με πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνδυασμό Μάκαρη.

Μπορεί να συμβεί αυτό; Δεν γνωρίζουμε - αλλά όποιος θέλει να αναφέρεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος οφείλει αυτά να τα προσέξει, γιατί διαφορετικά θα «χρωματιστεί» ως υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο εκλογικό ταμείο.


NEWSLETTER