Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 17:46

Τα ξεκάθαρα μηνύματα στο δείπνο με Αδωνι

Γράφτηκε από την
Τα ξεκάθαρα μηνύματα στο δείπνο με Αδωνι

Η εκδήλωση - δείπνο της τοπικής Ν.Δ. στην Καλαμάτα με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να έχει κυρίαρχο λόγο και ρόλο στα πολιτικά, στα εσωκομματικά πράγματα του νομού. Και πώς να μην έχει, αφού έχει τέτοιο λόγο και ρόλο στα κεντρικά ζητήματα της Ν.Δ. Το μήνυμα με τη χειραψία και το συναπάντημα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας επιβεβαιώθηκε με τον πλέον “πανηγυρικό” τρόπο στην εκδήλωση στο “Horizon Blu”. Oλοι οι τοπικοί παράγοντες και νταραβερτζήδες, αυτοδιοικητικοί, κομματικοί και λοιπά στελέχη της Ν.Δ. έδωσαν το “παρών”, έστω και με βαριά καρδιά. Η περίπτωση του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου ήταν η πιο ηχηρή, αλλά όχι και η μόνη.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συνέχισε στη “γραμμή” του υποψηφίου περιφερειάρχη της Ν.Δ. που έχει το χρίσμα της ηγεσίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά που πρέπει να τα βρει, να έχει και την αποδοχή, την πραγματική στήριξη του Αντ. Σαμαρά. Και για να την έχει, θα πρέπει να κάνει τις υπερβάσεις του, να μετανοήσει για την προηγούμενη αμφισβήτησή του στην “προσφορά” του πρωθυπουργού και να δει το έργο που πριν δεν έβλεπε.

Ο κ. Νίκας στην κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. μίλησε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του κόμματος και όχι ως δήμαρχος Καλαμάτας, που αναγνωρίζει τη βοήθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τα 8,5 εκ. ευρώ για τα 3 σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και τη συνδρομή του Μεσσήνιου υπουργού Αλέξη Χαρίτση για το Ανοιχτό Θέατρο και τα 6 εκ. ευρώ για τον Ταΰγετο.

Ο Αντ. Σαμαράς, πέρα από το ζήτημα της Περιφέρειας, φαίνεται να έστειλε μήνυμα και για το Δήμο Τριφυλίας. Στελέχη που γνωρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμούσαν πως η ζεστή αγκαλιά στο δήμαρχο Τάκη Κατσίβελα έδωσε γραμμή στήριξης.

Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα της εκδήλωσης ήταν η επίσημη διαβεβαίωση πως η Ν.Δ. δεν στηρίζει και δεν ψηφίζει Τατούλη. Ηταν η πανηγυρική επιβεβαίωση της τοποθέτησης Αυγενάκη στην περιφερειακή κομματική συνέλευση της Τρίπολης. Τώρα πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κατάλαβε.


NEWSLETTER