Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 21:07

Ασχολούνται μόνο με τη μικροπολιτική

Γράφτηκε από τον
Ασχολούνται μόνο με τη μικροπολιτική

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο διάστημα αναρωτιέσαι αν στην περιφερειακή αρχή κάνουν καμία άλλη δουλειά από το να ασχολούνται με τον Μαντά, τον Πατσαρίνο και κάθε άλλον πολιτικό τους αντίπαλο.

Βγάζει ανακοίνωση ο Μαντάς, μέσα σε 1 - 2 ώρες έχουν δώσει απάντηση. Βγάζει δελτίο Τύπου ο Πατσαρίνος, ενημερώνονται αμέσως και απαντούν. Και στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι προσωπικές επιθέσεις και οι αίολες καταγγελίες έχουν την τιμητική τους.

Αλήθεια με τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας και τις εξαγγελίες που παραμένουν σε εκκρεμότητα, πότε θα ασχοληθούν; Δεν τους ενδιαφέρει να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν τα έργα;

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε ενημερώσει ότι θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας οι δρόμοι Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι (άμεσα αυτό) και Μεσσήνη - Αρχαία Μεσσήνη. Ο περιφερειάρχης είχε αναφερθεί στην επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού, είχε χαιρετίσει τις ανακοινώσεις για τους οδικούς άξονες και είχε ζητήσει ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Είχε θέσει και το θέμα του αεροδρομίου Τρίπολης ως cargo και low cost, αναφέροντας πως είναι αίτημα 4 νομών.

Στην ομιλία του, με την οποία είχε κλείσει το συνέδριο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών οι μελέτες για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και για τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα.

Βρίσκονται στην ολοκλήρωση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και η άμεση υλοποίησή τους είναι δέσμευση του υπουργείου”, είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Αλήθεια, η περιφερειακή αρχή τι κάνει γι’ αυτές τις εξαγγελίες, του πρωθυπουργού και του κ. Τατούλη; Αδιαφορεί για τα σπουδαία και ασχολείται μόνο με τη μικροπολιτική.

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER