Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 18:04

Ν.Δ. και Λαμπρόπουλος οφείλουν να απαντήσουν!

Γράφτηκε από τον

Το "συναινετικό προφίλ" που καλλιεργούσε η περιφερειακή αρχή σε όλη τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τινάχτηκε στον αέρα με τη γραπτή δήλωση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με την οποία αφήνει υπονοούμενα για εκβιασμό της Νέας Δημοκρατίας με θύμα τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Οι υπαινιγμοί του κ. Τατούλη είναι δύσκολο να μείνουν αναπάντητοι τόσο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορείται για εκβιασμό όσο και από τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, που εμφανίζεται από τον "φίλο" του Πέτρο Τατούλη να υπέκυψε στις κομματικές πιέσεις. Ουσιαστικά ο κ. Τατούλης επιχειρεί να μειώσει την αξιοπιστία του "φίλου" του Γιάννη Λαμπρόπουλου αφήνοντας να εννοηθεί ότι αντάλλαξε τη στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Νίκα με μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η γραπτή δήλωση του κ. Τατούλη αν και είναι προσεκτικά διατυπωμένη δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό που του προκάλεσε η είδηση της στήριξης του κ. Νίκα από τον κ. Λαμπρόπουλο. Οπως αποδείχθηκε, ο κ. Τατούλης πίστευε πως ο κ. Λαμπρόπουλος θα τον στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές πηγαίνοντας κόντρα στο κόμμα τους. Τροφή σε αυτές τις ελπίδες προφανώς έδινε η μη καλή σχέση του κ. Λαμπρόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Γι’ αυτό όταν προχθές ο κ. Τατούλης πληροφορήθηκε για τη δήλωση στήριξης του κ. Λαμπρόπουλου στον κ. Νίκα, αισθάνθηκε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Βιαστικά -κάτι που δεν το συνηθίζει- ο κ. Τατούλης έσπευσε να στείλει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γραπτή δήλωση, με την οποία αν και χαρακτηρίζει "φίλο" του το Γιάννη Λαμπρόπουλο φροντίζει να γκρεμίσει τις πολιτικές γέφυρες που ενδεχομένως να τον συνέδεαν μελλοντικά αφήνοντας υπονοούμενα σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εθνικής Αμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Τατούλης είχε αντιμετωπίσει στωικά και χωρίς σχόλια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Παναγιωτοπούλου. Στωικά, σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις, είχε αντιμετωπίσει και τις σπόντες της αντιπολίτευσης για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Νίκα. Οπως φαίνεται ο κ. Τατούλης είχε αποφασίσει να μην συγκρουστεί μετωπικά με τη Νέα Δημοκρατία, γιατί έτσι εκτιμούσε ότι θα περιορίσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις των περιφερειακών συμβούλων. Ολα όμως άλλαξαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας η δήλωση στήριξης του κ. Λαμπρόπουλου στον κ. Νίκα. Τότε ίσως για πρώτη φορά ο κ. Τατούλης συνειδητοποίησε ότι ενδεχομένως να βρει απέναντί του όσους θεωρούσε ότι θα έχει για πάντα στο πλευρό του.

Θ.Λ.