Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 20:58

Οι χαμένοι πάντα προκαλούν

Γράφτηκε από τον
Οι χαμένοι πάντα προκαλούν

Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε ωραίες προεκλογικές στιγμές αν δεν μπει φρένο στο γνωστό ταμπεραμέντο ορισμένων να στήνουν καυγά διά ασήμαντο αφορμή, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους.

Εχουμε ήδη μπει σε αυτό τον αστερισμό και οι προκλήσεις είναι πλέον καθημερινές. Το καλό είναι ότι επί του παρόντος τουλάχιστον δεν μπαίνει κανένας στον πειρασμό να τους απαντήσει στο ίδιο επίπεδο και ύφος μιας και ακολουθείται ακόμα η τακτική… μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα.

Είναι βέβαια δύσκολο να ακολουθηθεί η ίδια τακτική μέχρι το τέλος αλλά από εκεί θα φανεί και το πόσο μπορεί κάποιος να κοντρολάρει τους όρους, με τους οποίους θα δοθεί η εκλογική μάχη. Η πρώτη νίκη στη μάχη των εκλογών είναι να θέτεις τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού διαλόγου. Την ένταση, την πρόκληση και τους υψηλούς τόνους επιλέγουν πάντα αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε αδυναμία και θέλουν πετώντας την μπάλα στην εξέδρα να εκτραπεί ο διάλογος σε μαχαλοκαβγά. Επιπρόσθετα όσοι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους προσπαθούν από κάπου να πιαστούν, ξέρουν ότι μόνο μέσα από την πρόκληση μπορεί να τους δώσει κάποιος σημασία, γι’ αυτό και θα επιχειρούν καθημερινά μέσα από υπερβολές, άναρθρες κραυγές και δήθεν καταγγελίες να τους δώσει κάποιος σημασία.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τις προκλήσεις από ένα σύστημα που διαθέτει οργάνωση και πολλά πρόθυμα παπαγαλάκια είναι δύσκολο να τις αφήνεις διαρκώς αναπάντητες. Το ποιος όμως θα απαντά και κυρίως πώς θα απαντά, είναι αυτό που καθορίζει και τη μάχη των εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση το «νούμερο» δεν το καθιστάς συνομιλητή σου και αν επιλέξεις να απαντήσεις, αυτό το αναλαμβάνει εκπρόσωπος χρησιμοποιώντας τον ανάλογο τόνο απαξίας. Το καλό είναι ότι κάποιοι έχουν ξεδιπλώσει όλο το ρεπερτόριό τους και πλέον τους παίρνουν ελάχιστοι στα σοβαρά.


NEWSLETTER