Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 18:12

Η εικόνα της πόλης μάς αφορά όλους

Γράφτηκε από τον
Η εικόνα της πόλης μάς αφορά όλους

Εικόνες της καθημερινότητας στην Καλαμάτα από το ρεπορτάζ, που δείχνουν ότι εμείς ως πολίτες οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά.

Με τη στάση ζωής μας να αφήσουμε στην άκρη την αδιαφορία και την ψευτομαγκιά και να σεβαστούμε το δημόσιο χώρο, τα δικαιώματα των συμπολιτών και το γενικό συμφέρον του τόπου μας.

Πρώτη περίπτωση: Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην οδό Αρτέμιδος, δίπλα στη νησίδα, μεταξύ Κλαδά και Κιλκίς, είχε προγραμματίσει χθες ο εργολάβος. Ομως η παρέμβαση αναβλήθηκε, γιατί οδηγοί “έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια” τη σήμανση της Δημοτικής Αστυνομίας με την ερυθρόλευκη κορδέλα και τις ανακοινώσεις για απαγόρευση στάθμευσης λόγω εργασιών και είχαν καταλάβει το χώρο.

Δεύτερη περίπτωση: Βανδαλισμούς κατήγγειλε η δημοτική αρχή Καλαμάτας στα πεύκα που είχαν φυτευτεί στην πλατεία Φραγκοπήγαδου. Τα πεύκα είχαν φυτευτεί την άνοιξη, με σκοπό τη δημιουργία αλσυλλίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση – καταγγελία από το δήμο, “υπήρξε καταστροφή πολλών από αυτά, αφού «κάποιοι» προκάλεσαν σημαντικές ζημιές κόβοντας τις κορφές τους, με αποτέλεσμα να ξεραθούν”.

Τρίτη περίπτωση: Στο νέο ποδηλατόδρομο του Νέδοντα, στο Νησάκι, περίοικος ή πεζοπόρος έχει τοποθετήσει στα δέντρα τρικάκια, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες ζώων, που τα βγάζουν βόλτα, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Ιδιοκτήτης ή κάποιος άλλος που ενοχλήθηκε, απάντησε με όχι κόσμιο τρόπο και τον κάλεσε να μαζεύει τα πλαστικά του.

Ο καθένας βλέπει τα στραβά του άλλου και όχι τα δικά του και κάνει τον πονηρό, κατά πώς τον βολεύει. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και μυαλά, για να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας στην πόλη. Δεν είναι ζήτημα μόνο της δημοτικής αρχής και των τοπικών αρχόντων η εικόνα της πόλης και το επίπεδο ζωής μας.

Αν ο καθένας δεν αποκτήσει συνείδηση και δεν καταλάβει πως έχει και υποχρεώσεις στην πόλη, θα μείνουμε στη μιζέρια και στην υποβάθμιση της ζωής μας. Ο σεβασμός στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας είναι σεβασμός στους συμπολίτες μας, είναι ένα βήμα βελτίωσης της καθημερινότητάς μας. Η καταστροφή ενός δέντρου δεν είναι πράξη αντίδρασης κατά του δημάρχου, είναι πράξη υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής. Τα πλαστικά και οι ακαθαρσίες των ζώων στα πάρκα και τους δρόμους είναι προσβολή για την πόλη και τους ανθρώπους της.


NEWSLETTER