Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 19:49

Λύση για τις απαλλοτριώσεις των δημοσίων έργων

Γράφτηκε από τον
Λύση για τις απαλλοτριώσεις των δημοσίων έργων

 

Με επιτάξεις προχωράει το σημαντικό έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δύσκολο σημείο του αρχαιολογικού χώρου στην παράκαμψη Πεταλιδίου.

Στο σημείο αυτό λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων άλλαξε η χάραξη κι επελέγη, μάλιστα, η κατασκευή “κατ εντ κάβερ” (τούνελ), προκειμένου να γίνει η παράκαμψη και να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η λύση των επιτάξεων επελέγη, γιατί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων είναι χρονοβόρα και το σημαντικό οδικό έργο της Μεσσηνίας δεν θα τελείωνε ούτε το 2019. Και μιλάμε για ένα έργο που η Ανατολική Πυλία το συζητούσε και το περίμενε αρκετά χρόνια πριν, ενώ και με τη δημοπράτησή του με το πρώτο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου έπρεπε να έχει τελειώσει το 2015.

Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων στο συγκεκριμένο σημείο ήταν εκτός προγράμματος και δεν μπορούσε να προβλεφθεί εξαρχής, παρά τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις για τη χάραξη της παράκαμψης Πεταλιδίου μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο (τις είχε εκφράσει ο δήμαρχος Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος από το 2003 και νωρίτερα).

Το απρόοπτο αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι ένα δημόσιο έργο δεν μπορεί να ξεκινάει χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Ενα έργο πρέπει να δημοπρατείται ή στη χειρότερη περίπτωση να υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο και να μετράει η προθεσμία για την υλοποίησή του, όταν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και ο ανάδοχος μπορεί να εργαστεί, έχοντας όλο το χώρο ελεύθερο.

Αυτό είναι το αυτονόητο, η πιο απλή αλλά και πιο σημαντική τομή στην εξυγίανση του συστήματος κατασκευής δημοσίων έργων της χώρας. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να το θεσμοθετήσει, να γίνει νόμος του κράτους. Και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, όχι πάνω από 6 μήνες, για να δημοπρατούνται και να υλοποιούνται τα έργα σε εύλογο χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις και ψεύτικες, προκλητικές δικαιολογίες.

Η Μεσσηνία έχει πληρώσει ακριβά τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων σε σημαντικά οδικά της έργα. Με ολοκληρωμένες απαλλοτριώσεις το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι θα είχε τελειώσει το 2009 και όχι το 2017. Και στο Ριζόμυλος - Κορώνη θα είχε βελτιωθεί και κάποιο άλλο σημαντικό τμήμα και ο δρόμος θα είχε γίνει πιο ασφαλής και πιο ανθρώπινος.


NEWSLETTER