Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 21:36

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Γράφτηκε από τον
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Οπως είναι απολύτως λογικό οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι με τον Τατούλη ανεξαρτητοποιούνται.

Μια κίνηση αναμενόμενη, από τη στιγμή που η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας λειτουργεί πλέον με προεκλογικούς όρους ασχολούμενη καθημερινά με το τι κάνουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες και με «καυστικές» ανακοινώσεις καταδικάζουν τη μία ή την άλλη θέση. Ο περιφερειακός σύμβουλος που δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφιος με τη συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορεί να προσυπογράφει εμμέσως την τακτική των επιθέσεων σε άλλους υποψηφίους, τους οποίους εκτιμά ή στρατεύεται στο πλευρό τους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να ακολουθήσει όποιον θέλει από τη στιγμή που η ηγετική ομάδα της Περιφέρειας βρίσκεται σε προεκλογική διάταξη.

Τα πράγματα στην πολιτική είναι ξεκάθαρα και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όσοι προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά. Οι σύμβουλοι που φεύγουν δεν θα ήταν με τον Τατούλη αν η Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές δεν τον στήριζε, ως εκ τούτου αν δεν έφευγαν θα αποστατούσαν από το κόμμα τους. Τα πράγματα είναι δηλαδή εντελώς ανάποδα από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να τα περιγράψουν με καρμπόν ανακοινώσεις ορισμένοι. Αν και έννοιες όπως «αποστασία» χρησιμοποιούνται με τόση ευκολία που έχουν πλέον χάσει την όποια αξία τους.

Αυτό που αξίζει πάντως να σημειωθεί είναι ότι και στις προηγούμενες εκλογές και τώρα πολύ μεγάλος αριθμός περιφερειακών συμβούλων που συνεργάστηκε με τον Τατούλη αποχωρεί καταγγέλλοντας συγκεκριμένες λειτουργίες και πρακτικές. Την προηγούμενη φορά οι αποχωρούντες δημιούργησαν το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε, τώρα οι περισσότεροι κατευθύνονται στον Παναγιώτη Νίκα. Επειδή οι αποχωρήσεις δεν μπορεί να είναι συμπτωματικές, κάτι δείχνουν σε σχέση με τη συνολική λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος. Ολα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν κάνει πολιτικούς και πολίτες σοφότερους. Ολοι έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν.

 

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER