Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 16:39

Είναι ευθύνη όλων να χτυπηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας

Γράφτηκε από τον
Είναι ευθύνη όλων να χτυπηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας

Τελικά το τέρας της γραφειοκρατίας είναι ανίκητο στη χώρα μας κι εξακολουθεί να κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. Κοροϊδεύει την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, καθυστερεί την υλοποίηση σημαντικών δράσεων για το δημόσιο συμφέρον, δυσχεραίνοντας την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Είναι τραγικό για τον τόπο εδώ και τόσα χρόνια, όλοι να συμφωνούν για να ξορκίσουν το τέρας και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, να μην επιτυγχάνεται η παραμικρή βελτίωση, αλλά αντίθετα το κακό να μεγαλώνει.

Αν θέλουμε να γίνουμε κανονική χώρα και να αλλάξουμε τη μοίρα μας, το τέρας της γραφειοκρατίας πρέπει να νικηθεί, χωρίς εκπτώσεις στη διαφάνεια και στη νομιμότητα.

Την αφορμή για τις επισημάνσεις αυτές μας έδωσαν δύο σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα της περιοχής μας.

Το πρώτο σχετίζεται με την υγεία των πολιτών. Αφορά τις προσλήψεις για τον ογκολόγο γιατρό στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και τους 9 γιατρούς στα Επείγοντα Περιστατικά, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η εκτίμηση ήταν ότι τον Οκτώβριο θα μπορούσαμε να είχαμε τους γιατρούς. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Φθάσαμε στο Δεκέμβριο και ακόμα δεν έχει γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών. Δηλαδή, είναι ζήτημα αν οι γιατροί θα αναλάβουν υπηρεσία πριν από το καλοκαίρι του 2019.

Το δεύτερο έχει σχέση με την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. Αφορά την τοποθέτηση φαναριών στην επικίνδυνη διάβαση στο ύψος του ΟΑΕΔ, όπου ο Δήμος Καλαμάτας περιμένει εδώ και μήνες τις αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και όταν αυτές θα έρθουν, οι καθυστερήσεις θα παραταθούν, λόγω των μακρόχρονων διαδικασιών υλοποίησης των δημοσίων έργων.

Σε αυτό τον τόπο θα πρέπει να συμφωνήσουμε διακομματικά, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, ότι οι δομές του κράτους θα πρέπει να ενισχυθούν και να εκσυγχρονιστούν, για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών. Είναι ευθύνη όλων να χτυπήσουν επιτέλους το τέρας της γραφειοκρατίας στην πράξη, όχι στα λόγια. Να νομοθετήσουν και να παρέχουν τα εργαλεία και το προσωπικό, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απλούστευση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών.


NEWSLETTER