Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 20:58

Η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αμείλικτη αλήθεια των αριθμών

Εχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αποκάλυψη της πορείας υλοποίησης του ΠΕΠ από το δήμαρχο Καλαμάτας και κανένας δεν βγήκε από την Περιφέρεια να διαψεύσει τους αριθμούς.

Προφανώς δεν μπορούν, γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν με μεγάλη ακρίβεια τα λεγόμενα του καθενός. Η απορρόφηση των πόρων του περιφερειακού προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 που χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ είναι 17%! Από τα 280 εκ. ευρώ έχουν απορροφηθεί κάτι λιγότερο από 50 εκ. ευρώ.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς γιατί δεν υπάρχει ορθολογικός σχεδιασμός και τα έργα δεν τρέχουν με το ρυθμό που απαιτείται. Επιπρόσθετα, τα έργα δεν επιλέγονται με ιεράρχηση και βαθμό ωρίμανσης, αλλά με βάση την πολιτική πίεση της εκλογικής πελατείας. Ποιος είχε την αποκλειστική ευθύνη για το σχεδιασμό; Η παρούσα ηγεσία της Περιφέρειας η οποία, ως γνωστόν, κυβερνά από το 2011 και είχε και το χρόνο αλλά και την εμπειρία από το προηγούμενο πρόγραμμα. Τι θα γίνει τώρα; Τα λεφτά προφανώς θα απορροφηθούν… στην τούρλα του Σαββάτου. Ετσι συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα στην παραγωγή δημοσίων έργων.

Η αλήθεια των αριθμών επιβεβαιώνει αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε. Η περιφερειακή αρχή διακρίνεται στα μεγάλα λόγια και αποτυγχάνει στα έργα. Προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα άλλων μιας και η ίδια δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει αποκλειστικά και μόνη της κανένα σπουδαίο έργο. Η αποτυχία ειδικά στα οδικά επαρχιακά δίκτυα είναι τόσο κραυγαλέα που δεν χωρά καμία ωραιοποίηση. Οι δρόμοι είναι η αμείλικτη καθημερινότητα που υπενθυμίζει στους πολίτες το μέγεθος της αδιαφορίας και της αποτυχίας. Η βιωματική αυτή αλήθεια δεν κουκουλώνεται όσα πανηγύρια και αν χρηματοδοτηθούν, όσες εκκλησίες και αν βαφτούν. Οι άγιοι δεν μπορούν να προλαβαίνουν κάθε μέρα το… κακό στο επαρχιακό δίκτυο, στο οποίο εκτός των άλλων κυκλοφορούν και πολλοί άπιστοι!

Σχόλια  

0 # ΤΖΙΝΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 07-12-2018 09:30
...και μετα εχουν το θρασσος να ζητουν την ψηφο μας.Δαγκωτο μαυρο στους ¨Μαυρογιαλούρου ς",οι οποιοι δεν λιγοι.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER