Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 16:30

Αναπτυξιακές κουνουποκτονίες!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αναπτυξιακές κουνουποκτονίες!

Η καταγγελία της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον τρόπο διαχείρισης 3,1 εκατ. ευρώ για τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι πολύ συγκεκριμένη και απολύτως αποκαλυπτική του τρόπου λειτουργίας της περιφερειακής αρχής.

Τα χρήματα διοχετεύονται με προγραμματική σύμβαση στην Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος ΑΕ», η οποία ελέγχεται και διοικείται από την Περιφέρεια και μέσα από τις ευέλικτες διαδικασίες της εταιρείας γίνεται η καταπολέμηση των κουνουπιών. Το ερώτημα είναι γιατί οι ψεκασμοί για τα κουνούπια γίνονται μέσω Αναπτυξιακής και δεν γίνονται με διαγωνισμό από την αρμόδια υπηρεσία, όπως γίνεται για παράδειγμα με τη δακοκτονία. Η απάντηση βρίσκεται στο ότι μέσω Αναπτυξιακής υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και επιτυγχάνεται καλύτερο αποτέλεσμα. Μετά από τα τραγικά αποτελέσματα στη δακοκτονία αυτό δεν είναι ψέμα, αλλά αποτελεί τη μισή αλήθεια, γιατί η άλλη μισή βρίσκεται σε παράλληλες δράσεις πέρα από τους ψεκασμούς.

Το ψητό στην υπόθεση δεν είναι οι ψεκασμοί αλλά οι δράσεις καταγραφής του προβλήματος και κυρίως η ενημέρωση του κοινού μέσω καταχωρίσεων και διαφημιστικών μηνυμάτων. Αν για παράδειγμα μέσα στο καταχείμωνο ακούτε τίποτα διαφημιστικά για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου μην εκπλαγείτε, είναι στα πλαίσια… προγράμματος ενημέρωσης των πολιτών! Ολοι καταλαβαίνουμε τι, πώς και γιατί επιλέγονται ευέλικτες διαδικασίες για να… παίζονται μηνύματα στο ράδιο… Πέρα Ραχούλα και στο σάιτ… ρίξτε στο Τζουκ Μποξ να ακούσετε το τραγούδι που θέλετε! Δεν ξέρουμε αν τα 3,1 εκατ. ευρώ για τον ιό του Δυτικού Νείλου είναι λίγα ή πολλά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η διαχείριση όλου του πακέτου έπρεπε να γίνει μέσα από έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό με τους όρους διαφάνειας και δημοσιότητας που απαιτεί η νομοθεσία για τα δημόσια έργα. Η παράκαμψη γεννά ερωτηματικά, τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν, γιατί ακόμα και αν κάτι είναι νόμιμο ή νομότυπο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER