Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 18:18

Η φαρσοκωμωδία των αποζημιώσεων

Γράφτηκε από τον
Η φαρσοκωμωδία των αποζημιώσεων

 

Το ζήτημα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών εξελίσσεται σε απόλυτη φαρσοκωμωδία.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ που βρέθηκε την Τετάρτη στη Μεσσηνία αναγνώρισε ότι φταίει η καθυστερημένη δακοκτονία. Ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση από τον πρόεδρο του οργανισμού που διαπιστώνει τις ζημιές στον αγροτικό τομέα. Τα καλά νέα όμως σταματούν εδώ. Μετά ξεκίνησε το γαϊτανάκι των ευθυνών, ενώ δεν βρέθηκε ποιος είναι αρμόδιος για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έριξε τις ευθύνες καθυστέρησης της δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Απολύτως λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για κυβερνητικό στέλεχος διορισμένο από τον υπουργό.

Δεν γνωρίζουμε αν για τη δακοκτονία φταίει ο κ. Τατούλης ή ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Κουρεμπέ. Το πιθανότερο είναι να φταίνε και οι δύο, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Το δικαστήριο των ευθυνών είναι όμως το ένα ζήτημα, το άλλο το σημαντικότερο είναι οι αποζημιώσεις. Ο κάθε πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεν καλείται για να μας πει τις απόψεις του για τη δακοκτονία, αλλά για το πώς θα αποζημιωθούν οι αγρότες. Απ’ ό,τι καταλάβαμε, δήλωσε αναρμόδιος για το ελαιόλαδο και τις μη φυτρωμένες πατάτες -γι’ αυτά δηλαδή που έχουν καταστραφεί- μιας και δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον κανονισμό του οργανισμού.

Αφού λοιπόν το τι αποζημιώνεται προβλέπεται από τον κανονισμό, τι τους θέλουν τους διορισμένους διοικητές στον Οργανισμό; Δεν αρκεί ένας υπηρεσιακός διευθυντής; Επιπρόσθετα, αφού τα πάντα προβλέπονται από τη νομοθεσία και τον κανονισμό, τι χρειάζονται τα σουλάτσα και οι συσκέψεις; Δεν κάθονται καλύτερα στα γραφεία τους να γλιτώσει και ο Οργανισμός τα έξοδα μετακινήσεων και διανυκτερεύσεων; Τα ερωτήματα ρητορικά για να υπογραμμιστεί το μέγεθος της φαρσοκωμωδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίπλαστο ενδιαφέρον, μεταβίβαση ευθυνών και οι ελαιοπαραγωγοί αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα. Η ευαισθησία ξεχειλίζει στις κλειστές αίθουσες που αλληλοσυγχαίρονται οι αρμόδιοι για το πόσο καλά τα έκαναν όλα, ενώ την ίδια ώρα στα καφενεία η οργή θολώνει τα μυαλά. Να μην ξεχάσουν οι αρμόδιοι να ενδιαφερθούν στο τέλος της ημέρας για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου!

 


NEWSLETTER