Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 18:42

Η αλήθεια και η “γύμνια” δεν κρύβονται για πολύ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η αλήθεια και η “γύμνια” δεν κρύβονται για πολύ

 

Η υποκρισία περισσεύει, η ιδιοτέλεια γιγαντώνεται και το παραμύθι πάει σύννεφο την προεκλογική περίοδο. Κυριαρχούν η εικόνα και οι εντυπώσεις, στην προσπάθεια να πειστεί ο πολίτης και να ξεχάσει όλα αυτά που δεν έγιναν.

Η ουσία και η αλήθεια πάνε περίπατο. Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες που είχαν δοθεί χρόνια πριν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, ξαναδίνονται και επικαιροποιούνται.

Οι πολιτικάντηδες θεωρούν ότι ο κόσμος τρώει το παραμύθι και την κοροϊδία και παίρνουν θάρρος. Θεωρούν ότι όσο πιο πολύ φωνάξεις κι επιτεθείς με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στους αντιπάλους σου, τόσο πιο ελκυστικός θα γίνεις στους πελάτες - ψηφοφόρους.

Το πιο προκλητικό είναι να κατηγορείς τους αντιπάλους σου για παλαιοκομματικές μεθόδους, για εκμετάλλευση της θέσης τους και για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, όταν εσύ έχεις σπάσει κάθε ρεκόρ σε τέτοιες μεθόδους, για χρόνια, από τις θέσεις εξουσίας που κατείχες και ο Μαυρογιαλούρος φαντάζει μικρός και “συνεπής” μπροστά σου.

Οταν ανακοινώνεις ότι με την υπογραφή σου δημοπρατείται κάθε έργο σε γειτονιά και ραχούλα περιοχών της Περιφέρειας, δεν μπορείς να παρουσιάζεσαι σαν το καινούργιο και το σύγχρονο. Οταν δεν αφήνεις πανηγύρι για πανηγύρι και πίτα για πίτα και το έργο σου περιορίζεται σε χαιρετούρες και δημόσιες σχέσεις, δεν μπορείς να καταδικάζεις το χθες και το παλιό πολιτικό σύστημα.

Το νέο είναι η αλήθεια, είναι η αυτοκριτική, η ισονομία, η αξιολόγηση και η ιεράρχηση, η προτεραιότητα στα σπουδαία και τα σημαντικά. Το καινούργιο είναι ο σεβασμός του πολιτικού σου αντιπάλου, η συζήτηση και ο διάλογος, η αποδοχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων που ανήκουν στο θεσμό που υπηρετείς. Το σύγχρονο είναι όταν δουλεύεις με πάθος, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και όχι για την εικόνα και τις εντυπώσεις.

Η τομή είναι να αντιμετωπίζεις ισότιμα και αντικειμενικά όλους τους πολίτες και όχι να βραβεύεις τους ημετέρους, τους αρεστούς και τους πρόθυμους.

Οταν διοικείς με το παραμύθι, με την εικόνα και την αυταρέσκεια η πραγματικότητα θα σε εκδικηθεί. Οι πολίτες θα σε τιμωρήσουν, γιατί η αλήθεια και η “γύμνια” δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER