Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 18:12

Αντιδημοκρατικός κατήφορος

Γράφτηκε από τον
Αντιδημοκρατικός κατήφορος

 

Το ΠΑΜΕ απειλεί ότι θα ματαιώσει με δυναμικές κινητοποιήσεις το Συνέδριο της ΓΣΕΕ γιατί κατά την άποψή του οι σύνεδροι δεν είναι εκλεγμένοι με κανονικές διαδικασίες.

Το ΠΑΜΕ ανέλαβε λοιπόν το ρόλο της συντεταγμένης πολιτείας: Εκρινε παράνομες τις εκλογές και αποφάσισε να επιβάλει και τη ματαίωση του Συνεδρίου με δυναμικό τρόπο! Ολα αυτά δεν είναι βέβαια κανονικά, αλλά στον κόσμο του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη» και ο εργάτης ως γνωστόν εκπροσωπείται κατά τας Γραφάς από αυτούς, ακόμα και αν δεν τους ψηφίζει!

Είναι προφανές ότι το καλαμπούρι με τους κατ’ επάγγελμα αγωνιστές και αυτοδιορισμένους εκπροσώπους του λαού κάπου πρέπει να τελειώνει. Οι εκλογές στα σωματεία γίνονται με κάποιες διαδικασίες, αν αυτές αμφισβητούνται υπάρχουν δικαστήρια του ελληνικού κράτους που αποφασίζουν. Τα συνέδρια και οι συναθροίσεις ευτυχώς δεν χρειάζονται την έγκριση του ΠΑΜΕ για να πραγματοποιηθούν και είναι δουλειά της πολιτείας να μεριμνήσει για τη διεξαγωγή τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει η δημοκρατία στη χώρα. Ολο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Καλαμάτα είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Το Εργατικό Κέντρο βανδαλίζεται και ο πρόεδρός του απειλείται με εμφυλιοπολεμικές κραυγές. Η ανοχή που επιδεικνύεται απέναντι σε αυτό το αντιδημοκρατικό κρεσέντο αποτελεί πρόβλημα.

Οι περισσότεροι θεωρούν γραφικές όλες αυτές τις συμπεριφορές και περιμένουν τα ΜΑΤ να λύσουν το ζήτημα. Δεν είναι όμως έτσι... Τα πολιτικά ζητήματα δεν επιλύονται με την επιβολή από την Αστυνομία. Η καταστολή που θα χρησιμοποιηθεί θα ηρωοποιήσει τελικά αυτούς που προκλητικά θέλουν να καταπατήσουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών πολιτών να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία να χρειάζονται ΜΑΤ για να διεξαχθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η δημοκρατία προφανώς δεν κινδυνεύει από το ΠΑΜΕ, αλλά από την ανοχή στη λογική “νόμος είναι αυτό που εγώ νομίζω”! Αυτό αποτελεί τη νομιμοποιητική βάση, πάνω στην οποία πατάνε όλες οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Πριν διέλυαν τις πολιτικές συγκεντρώσεις οι αγανακτισμένοι αντιμνημονιακοί, πρόσφατα οι εθνικόφρονες μακεδονομάχοι, τώρα οι αυθεντικοί εκπρόσωποι της εργατικής τάξης, αύριο άραγε ποιοι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους;


NEWSLETTER