Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 15:01

Η Νέα Δημοκρατία ξέχασε από τώρα τα έργα της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Η Νέα Δημοκρατία ξέχασε από τώρα τα έργα της Μεσσηνίας

 

Η Μεσσηνία απουσιάζει από το πρόγραμμα υποδομών της Ν.Δ. Κανένα μεγάλο έργο που αφορά στο νομό δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Εργα όπως ο αυτοκινητόδρομος Πύργος - Τσακώνα και ειδικότερα το Καλό Νερό - Τσακώνα αλλά και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Μεθώνη δεν μπορεί να μην συμπεριλαμβάνονται στις προγραμματικές ανακοινώσεις. Η εξέλιξη αυτή οφείλει να προβληματίσει τα τοπικά στελέχη και να αφυπνίσει το σύνολο των τοπικών παραγόντων. Είναι προφανές ότι τα έργα δεν μπήκαν στο πρόγραμμα γιατί κανένας από τους τοπικούς παράγοντες του κόμματος δεν ασχολήθηκε και δεν ενδιαφέρθηκε. Οταν τα κόμματα συντάσσουν προγράμματα οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη παρεμβαίνουν και αναδιαμορφώνουν, διαφορετικά θα τρέχουν μετά να καλύψουν την γκάφα και την… αβλεψία.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Η Ν.Δ. έχει πρόβλημα εκπροσώπησης στην περιοχή. Ο Αντώνης Σαμαράς που κατέχει τη θέση του βουλευτή Μεσσηνίας, δεν παρακολουθεί τα τοπικά ζητήματα, μπορεί να έχει τη δυνατότητα παρέμβασης σε υψηλό επίπεδο, αλλά χάνει κρίσιμες παραμέτρους της καθημερινής πολιτικής λειτουργίας. Οι πολιτευτές και τα κομματικά στελέχη έχουν επιδοθεί στη μάχη της σταυροδοσίας και χάνουν τα μεγάλα ζητήματα για την περιοχή. Πέρα όμως από τις τοπικές ιδιαιτερότητες αναδεικνύεται και ένα συνολικότερο πρόβλημα λειτουργίας στο κόμμα της Ν.Δ. Δεν μπορεί να φτάνεις στην ανακοίνωση προγράμματος χωρίς ολοκληρωμένη διαβούλευση με το βασικό στελεχιακό σου δυναμικό. Το να μπαίνουν και να βγαίνουν έργα με βάση την προσωπική αντίληψη αυτού που συντάσσει το πρόγραμμα, είναι προβληματικό. Δείχνει ότι το πρόγραμμα είναι γραμμένο στο πόδι και αν αυτό σήμερα σκεπάζεται από το κύμα που οδηγεί στην εξουσία, θα φανεί αύριο, όταν θα πρέπει να ασκηθεί κυβερνητική πολιτική και τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια για... παρανοήσεις.

 


NEWSLETTER