Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 16:32

Γλάστρες με… τσουκνίδες

Γράφτηκε από τον

 

Η αύξηση των πτήσεων και των επιβατών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας οφείλεται στην επένδυση της ΤΕΜΕΣ και τη λειτουργία της Costa Navarino.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, οφείλεται στο φιλότιμο των εργαζομένων του αεροδρομίου αλλά και στα ποιοτικά στάνταρ που επιβάλλει με άμεσο και έμμεσο τρόπο η συγκεκριμένη τουριστική μονάδα. Με απλά λόγια, η άνοδος του αεροδρομίου είναι επακόλουθο μιας μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης στον τουριστικό τομέα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξηθούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο και να έρθουν επισκέπτες, οι οποίοι διαχέονται πλέον σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της Μεσσηνίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το γνωστό ότι μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι από την επιτυχία προσπαθούν εσχάτως να ποτιστούν και διάφορες γλάστρες που προσπάθησαν με τσουκνίδες να πνίξουν τον βασιλικό, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν!

Η επιτυχία του αεροδρομίου θέτει δύο ζητήματα: Το ένα είναι η αναβάθμισή του με έργα υποδομής και ένα νέο σύγχρονο ευέλικτο σχήμα λειτουργίας, δηλαδή άμεσες επενδύσεις που θα επιτρέψουν την παραπέρα ανάπτυξή του. Ετσι ώστε να σταματήσουν οι τσουκνίδες να βάζουν εμπόδια και να προσπαθούν να υπονομεύσουν διασπώντας πόρους σε ονειροφαντασίες για νέα αεροδρόμια στα βουνά και τα λαγκάδια. Το δεύτερο είναι η εμπέδωση ότι η Μεσσηνία έχει τις δυνατότητες να αναπτυχθεί τουριστικά με ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της διαμονής. Πέρα από μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές μονάδες η Μεσσηνία προσφέρεται για μικρές επενδύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μέσα από ένα τέτοιο πλέγμα δράσεων το αεροδρόμιο μπορεί να καταστεί εργαλείο απογείωσης της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Χρειάζονται λοιπόν λιγότερα πανηγύρια και επικέντρωση στο στόχο, ανάπτυξη υποδομών και διευκόλυνση επενδύσεων μέσα από ξεκάθαρα νομικά, φορολογικά και χωροταξικά πλαίσια. Οσο αυτό δεν γίνεται θα έχουμε περισσότερες γλάστρες με τσουκνίδες και λιγότερους βασιλικούς.