Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 19:31

Επιλέγουν την εξαπάτηση από πολιτικούς απατεώνες

Γράφτηκε από τον

Εχει χαθεί ο λογαριασμός των χρηματοδοτήσεων. Τα χρήματα που έχουν μοιραστεί τους τελευταίους δύο μήνες έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία.

Η κατάσταση θυμίζει… καλές παλιές εποχές και όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα βρεθούν όλοι μπροστά στη νέα συγκλονιστική ανακάλυψη των άδειων ταμείων. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το μέλλον και δεν μιλάμε για αυτούς που έχουν ως μοναδικό σκοπό την κατάκτηση ή την παραμονή στην εξουσία, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Οσο οι πολίτες συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς που τους μοιράζουν καθρεφτάκια τόσο θα διογκώνεται η εξαπάτηση. Είναι ντροπή πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να συνωστίζονται σε προθαλάμους για να πάρουν μερικές εκατοντάδες ευρώ για να κάνουν πανηγύρι. Είναι ξεπεσμός να χειροκροτούν ως ευεργέτες πολιτικούς που μοιράζουν χρήματα σε έργα και παρεμβάσεις, τα οποία δεν διαθέτουν μελέτες και δεν είναι ενταγμένα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων. Δεν μπορεί να ξεπλένεται η διαχρονική ανικανότητα και η αδιαφορία με χρηματοδοτήσεις της κακιάς ώρας στην «τούρλα του Σαββάτου». Δεν είναι καπατσοσύνη παραγόντων η εξασφάλιση χρηματοδότησης λίγες ημέρες πριν από την κάλπη, είναι κανονική συναλλαγή αγοράς και πώλησης ψήφων.

Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν. Η συναλλαγή γίνεται εν πλήρει συνειδήσει και των δύο πλευρών. Δεν υπάρχουν δηλαδή εξαπατημένοι αλλά απολύτως νοήμονες, που επιλέγουν να εξαπατηθούν από πολιτικούς απατεώνες. Οποιος δεν είναι ιθαγενής και δεν θέλει να πουλήσει την ψήφο του έχει μόνο έναν δρόμο, να καταγγείλει τη συναλλαγή και να αποδοκιμάσει έμπρακτα αυτούς που την προωθούν. Μόνο οι πολίτες μπορούν να βάλουν τέλος στο νταραβέρι που σπαταλά πόρους και στερεί ευκαιρίες. Από εξυπνάκηδες και νταραβερτζήδες της κακιάς ώρας και της αρπαχτής έχει χορτάσει αυτός ο τόπος, αλλά προκοπή δεν είδε και δεν πρόκειται να δει όσο υπάρχουν πολίτες που επιλέγουν τα… καθρεφτάκια!