Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 17:10

Αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως πελάτες

Γράφτηκε από τον

 

Η συνεδρίαση δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές είναι από μόνο του προβληματικό γεγονός.

Ειδικά από τη στιγμή που μπαίνουμε στην ευθεία των τελευταίων 40 ημερών δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία συνεδρίαση και για κανέναν λόγο. Να συμβαίνει δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στο Κοινοβούλιο.

Το να συνεδριάζει δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο μέσα στην προεκλογική περίοδο, να μοιράζει χρηματοδοτήσεις και να «εντάσσει» έργα είναι ξεκάθαρη πολιτική εξαπάτηση. Δεν είναι δυνατόν να θυμούνται οι δημοτικές και οι περιφερειακές αρχές 15 μέρες πριν τις εκλογές τις προγραμματικές συμβάσεις και τις εντάξεις έργων. Πρόκειται για προεκλογική κοροϊδία και όποιος δεν το καταλαβαίνει έχει σοβαρό πρόβλημα αντίληψης των πραγμάτων. Επιπρόσθετα, όποιος νομίζει ότι το να ενταχθεί ένα έργο λίγο πριν από τις εκλογές αποτελεί… επίτευγμα και… δέσμευση, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Η ματαίωση την Τετάρτη του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας ήταν έτσι μια πράξη υγείας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι σωστά γύρισαν την πλάτη στην περιφερειακή αρχή και τα προεκλογικά καμώματά της. Τα… φοβερά έργα που δεν εντάχθηκαν, μπορούν να ενταχθούν αμέσως μετά τις εκλογές, ας αφήσουν λοιπόν ορισμένοι τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ευκαιρίες. Ο ακραίος πολιτικός παλαιοκομματισμός δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η περιοχή. Οι προεκλογικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις είναι ακάλυπτες επιταγές. Οσο περισσότεροι αντιληφθούν το μέγεθος της επιχειρούμενης προεκλογικής εξαπάτησης τόσο καλύτερα για την πορεία του τόπου. Δήμοι και Περιφέρεια χρειάζονται αρχές οι οποίες θα λειτουργούν με σχέδιο και πρόγραμμα και δεν θα περιμένουν την προεκλογική περίοδο για να εντάξουν έργα και να κόψουν τα βάτα στους δρόμους. Αρχές οι οποίες θα σχεδιάζουν με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και δεν θα συμπεριφέρονται στους πολίτες ως πελάτες. Και αυτό θα σταματήσει μόνο όταν οι πολίτες πάψουν να είναι πελάτες.