Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 19:16

Πολίτης επιβεβαίωσε τις συμβάσεις - προεκλογικά ρουσφέτια

Γράφτηκε από τον

Μία από τις 34 προγραμματικές συμβάσεις έργων που ενέκρινε πρόσφατα το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, οι οποίες και προκάλεσαν την αντίδραση του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αφορά τη βελτίωση αγροτικής οδού Κωνσταντίνοι - Πολίχνη στο Δήμο Οιχαλίας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

Στην ένταξη του έργου αντέδρασε κάτοικος των Κωνσταντίνων που ευνοείται από την υλοποίησή του, γιατί έκρινε πως δεν εξυπηρετεί τη μεγάλη πλειοψηφία των συγχωριανών του, ότι δεν είναι σημαντικό και δεν συμβάλλει στο γενικό καλό του χωριού του. Μάλιστα, έστειλε έγκαιρα επιστολή στον απερχόμενο περιφερειάρχη και στον πρόεδρο του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά την πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων

Στην επιστολή σημείωνε: “Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο εμπνευστής ή οι εμπνευστές αυτής της πρότασης για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, όμως έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Με βάση τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2016 και έπληξαν το χωριό μας, η φερόμενη ως βελτίωση αυτού του δρόμου δεν είναι κατά την άποψή μας πρώτης προτεραιότητας και ανάγκης σε σχέση με άλλες αποκαταστάσεις δρόμων και ρεμάτων που προηγούνται. Είναι μεγαλύτερης βαρύτητας, αναγκαιότητας και επείγει η αποκατάστασή τους και φυσικά θα έπρεπε να προηγηθούν του προτεινόμενου για ένταξη έργου, επειδή κατ’ αρχήν εξυπηρετούν περισσότερους κατοίκους του χωριού και επιπρόσθετα λειτουργούν και ως ασπίδα προστασίας των περιουσιών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έργων που θα μπορούσαν να είχαν ενταχθεί αντί του προτεινόμενου είναι οι δύο δρόμοι πυρασφάλειας του χωριού, οι οποίοι σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση και η καταστροφή τους οφείλεται στην πλημμύρα του Σεπτέμβρη του 2016 και στο μεγαλύτερο τμήμα τους είναι σχεδόν αδιάβατοι από οχήματα και πεζοπόρους. Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν υπάρχει ελπίδα να σωθεί το χωριό, λόγω μη προσβασιμότητας από τα πυροσβεστικά οχήματα τόσο στο δασικό χώρο όσο και στις δύο λειτουργούσες υδατοδεξαμενές”.

Η επιστολή του ενεργού και συνειδητοποιημένου πολίτη από τους Κωνσταντίνους επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των προγραμματικών συμβάσεων της απερχόμενης περιφερειακής αρχής είναι τακτοποίηση προεκλογικών ρουσφετιών, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών.