Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 14:59

Για να γυρίσει σελίδα η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργασία

Γράφτηκε από την
Για να γυρίσει σελίδα η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργασία

Το ζήσαμε και αυτό στο απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Τον Πέτρο Τατούλη να συμφωνεί σε κοινή πολιτική απόφαση με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο και τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκο Γόντικα.

Τους ανθρώπους που πρόσβαλε, απαξίωσε κι εξύβρισε σε κάποιες περιπτώσεις όλα αυτά τα χρόνια της παντοδυναμίας του.

Τώρα ο κ. Τατούλης συνυπογράφει κείμενο στο οποίο τονίζεται πως: “Στοχεύει στην πολιτική συνεννόηση και συνεργασία μέσα στα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κ.λπ.) και διατυπώνει την άποψη ότι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Και αναρωτιέται ο κάθε πολίτης της Πελοποννήσου που έχει την κοινή λογική: Πότε ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου υπηρέτησαν τη συνεννόηση και τη συνεργασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή όλα αυτά τα χρόνια; Ποτέ. Πότε στο κυρίαρχο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας έγινε πραγματική διαβούλευση και υπήρξε σεβασμός και κατανόηση στις απόψεις των μειοψηφιών; Ποτέ.

Η περιφερειακή αρχή Τατούλη όλα αυτά τα χρόνια της “αυτοκρατορικής” της λειτουργίας είχε ακυρώσει τον “Κλεισθένη”, είχε διαγράψει από την πολιτική της λειτουργία τη συνεννόηση και τη συνεργασία.

Αυτά τα αναμφισβήτητα δεδομένα, όμως, δεν δικαιώνουν και δεν δικαιολογούν την οποιαδήποτε επιχείρηση της νέας περιφερειακής αρχής Νίκα, με βάση τις αλλαγές στον “Κλεισθένη” και την κατάργηση της απλής αναλογικής, να διαγράψει τη συνεργασία και τη συνεννόηση που έχει επαγγελθεί προεκλογικά και μετεκλογικά. Οφείλει ο κ. Νίκας να ζητήσει και να πετύχει τη συνεννόηση με τις μειοψηφίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη λειτουργία της Περιφέρειας. Χωρίς αυτήν δεν θα καταφέρει να περάσει τα μεγάλα και σημαντικά έργα και τις δράσεις ουσίας που επιδιώκει. Δεν θα έχει την πολιτική αποδοχή και τη συναίνεση για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ για την επιλογή και την υλοποίηση των πιο σημαντικών, αυτών που αρμόζουν σε μια δημοκρατική και υπεύθυνη αρχή.

Για να γυρίσει σελίδα η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές και κομματικές ιδιοτέλειες.


NEWSLETTER