Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 17:58

Η διαφάνεια και το επικοινωνιακό σόου

Γράφτηκε από τον
Η διαφάνεια και το επικοινωνιακό σόου

Η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω καναλιών μετάδοσης πολυμέσων του Διαδικτύου, ήταν η πρώτη πρόταση της επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνιας Κουζή στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Στην πρώτη τοποθέτησή της κατέθεσε πρόταση με τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να εγκατασταθεί σύστημα ζωντανής μετάδοσης του Δ.Σ. με εικόνα και ήχο στο Διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε πολίτης να μπορεί να παρακολουθήσει την κάθε συνεδρίαση μέσω Διαδικτύου.

Η κ. Κουζή επέμεινε και στη δεύτερη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι οι ζωντανές μεταδόσεις είναι ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας, ενημέρωσης των πολιτών, γι’ αυτό και δεν παίζει ρόλο το κόστος. Μάλιστα, ανέφερε ότι η παράταξή της μπορεί ν’ αναλάβει με μια κάμερα να δείχνει τις συνεδριάσεις, αν είναι ζήτημα κόστους.

Επειδή, η πρώτη εμπειρία των ζωντανών μεταδόσεων ήταν από την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου και την περιφερειακή αρχή Τατούλη, κρατάω μικρό καλάθι, αν δεν είμαι αρνητικός κιόλας. Παρότι είμαι υπέρ της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ανεκτικότητας, του σεβασμού της διαφορετικής άποψης μέχρι παρεξήγησης.

Στις συνεδριάσεις και τις ζωντανές μεταδόσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο κόσμος που στηνόταν στον υπολογιστή του, απολάμβανε σόου Τατούλη και Νικολάκου. Εβλεπε το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας να κατατροπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, να τους προσβάλει, να τους απαξιώνει, να τους μειώνει όχι ως αιρετούς της αυτοδιοίκησης, αλλά και ως ανθρώπους. Και όταν τολμούσαν να απαντήσουν και να αντιπαρατεθούν, οι έχοντες την εξουσία είχαν πάντα τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο, καθώς ο πρόεδρος που έκανε κουμάντο, λειτουργούσε... δημοκρατικά, υπέρ της περιφερειακής αρχής από την οποία προερχόταν.

Κάτι ανάλογο θα γινόταν και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αν υπήρχαν ζωντανές μεταδόσεις. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ήταν πολιτικά και επικοινωνιακά κυρίαρχος.

Και κάτι τελευταίο: Αν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υπήρχε ζωντανή μετάδοση, τη μεγαλύτερη θεαματικότητα θα την είχε η ένταση και η αντιπαράθεση για το “αγράμματοι και ανεπάγγελτοι”. Χαμός θα γινόταν στους υπολογιστές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τσακωμό και τους υψηλούς τόνους, που θα επισκίαζε ακόμα και το διαζύγιο Οικονομάκου - δημοτικής αρχής.


NEWSLETTER